ІV пленум Черкаського обкому Профспілки

Після початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України дійсність змінила нас. Війна внесла зміни до питань порядку денного особистого і профспілкового життя, які було заплановано на 2022 рік.

Обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України забезпечує надійний тил для наших захисників та тимчасово переміщених осіб та продовжує виконувати свої основні обов’язки щодо правового, соціально-економічного, духовного захисту членів Профспілки.

23 червня 2022 року в дистанційному режимі на платформі Microsoft Teams проведено ІV пленум Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України в якому взяли участь приблизно 70 членів обкому. 

Голова обласної організації Профспілки Анатолій Стеценко у своєму виступі наголосив на основних питаннях профспілкової діяльності в умовах воєнного часу, а саме – на деяких змінах у законодавстві України, дотриманні трудових прав спілчан, тривалості відпусток, оплати праці, відпускних, оздоровчих, правомірності оголошення простою, укладання колективних договорів,  реорганізації та комплектації закладів освіти, умов закінчення та початку навчального року. А також акцентував, що потрібно ще більше працювати на перемогу. 

Про зміни у складі комітету Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України доповіла Ніна Плясунова, заступник голови обласної організації Профспілки. Було запропоновано вивести зі складу обласного комітету Профспілки Хижняк Наталію Миколаївну, як таку, що склала повноваження голови ППО Черкаського політехнічного фахового коледжу та ввести у склад обкому за посадою новообраного голову ППО – Різника Олександра Олексійовича, а також ввести новообрану голову ПОП Черкаського бізнес-коледжу Фахрадову Валентину Степанівну оскільки колишній голова цієї організації Оліфіренко Віталій Миколайович передчасно помер. 

Ніна Григорівна висвітлила основні види роботи обласної організації Профспілки під час війни та підсумки Благодійного профспілкового Марафону добрих справ.

Про діяльність ланок Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України в умовах воєнного стану доповіли: Наталія Сташенко, голова Смілянської МОП, Оксана Єременко, голова Христинівської МОП, Олена Михно, голова Чигиринської ООП, Валентин Хитрук, голова ППО Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Неоніла  Черевко, голова ППО Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка, Ольга Мельник, голова ППО ДНЗ «Монастирищенський професійний ліцей», Любов Бут, голова  ООП Великохутірської, Драбівської, Шрамківської територіальних громад.

Кожна організація Профспілки з перших днів війни робить безліч благодійних добрих справ для підтримки ЗСУ та тимчасово переміщених осіб. Детальні дописи висвітлені на вебресурсах Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Переглянути їх можна за хештегами:

Обмінявшись думками, члени обкому вирішили продовжувати свою основну роботу і далі  підтримувати воїнів України, тимчасово переміщених осіб та членів Профспілки.

Взявши до уваги всю озвучену інформацію, пленум прийняв відповідні рішення та постанови.

Благодійний профспілковий марафон добрих справ триває!

Разом ми – сила, вперед до Перемоги!

 

Черкаська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори