«Літо дружби» у Литві для дітей з Волині

З 8 до 14 серпня 2022 року відбувся табір «Літо дружби», організований Профспілкою освіти і науки Литви та Волинською обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки України. 

Тридцять дітей з Волині, батьки яких є учасниками військових дій, приїхали у табір «Indiеgо», для відпочинку та ознайомлення з культурно-історичною спадщиною країни. Здравниця розташована у мальовничому куточку Литви, селищі Арістава.

З України для супроводу дітей та обміну досвідом були направлені вожаті – Оксана Вавренчук та Ольга Панівська, які працювали в таборі «Супутник» та інших таборах України. 

Дітей зустрів голова Профспілки працівників освіти і науки Литви Егідюс Мілешинас, працівники організації та вожаті табору. 

Керівник привітав дітей та побажав: «Я хочу, щоб ви хоча б на тиждень забули про жахіття війни та побували під мирним небом. Надіюся, вам сподобається тут, ми запланували багато заходів, екскурсій та незабутніх подій». Після промови кожній дитині вручив подарунковий набір –еко-сумку з корисними речами для відпочинку.

Запрошеними гостями табору були Людмила Кузьмич, голова Камінь-Каширської районної організації Профспілки працівників освіти і науки та Мар’яна Матвійчук, спеціаліст з інформаційно-аналітичного забезпечення. Вони ознайомилися з роботою табору, діяльністю Профспілки працівників освіти і науки Литви, а також відвідати навчальні заклади країни. 

Всі дні в таборі «Indiеgo» для дітей проходили весело та активно, адже малі українці мали змогу купатися в озері, спробувати себе у ролі альпіністів, гратися на спортивному майданчику. А у вільний час – користувалися бібліотекою, настільним тенісом, футболом та безліччю ігор.

Незабутнім дійством стало відвідання стайні з кониками, де діти провели увесь день. Вони ознайомилися із техніками спілкування з тваринами, їх навчання та догляд. У кожного була можливість покататися на поні.

Під час екскурсії на фабрику морозива малечі розповідали про виробництво, показули процес виготовлення всіма улюбленого смаколика. Подарунком стало 120 порцій морозива закупленого Профспілкою освіти і науки Литви. 

Кожного вечора проводилися інтелектуальні ігри на знання навчальних дисциплін, музичні вікторини з інструментами для перевірки слуху та ритму. Для ознайомлення з історією Литви включали відео, після чого розмальовували символи країни. 

Останній вечір присвятили обміну враженнями біля багаття та подяками кожного учасника. 

Егідюс Мілешинас, голова Профспілки освіти і науки Литви подякував Василю Грановському, голові Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки за тісну співпрацю між організаціями і побажав мирного неба. 

«Спільні дії організацій та країн пришвидшать перемогу добра над злом. Наше завдання вкладати в майбутнє, а діти – це і є майбутнє країни», – сказав Егідюс Мілешинас. 

 

Волинська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори