Засідання президії Рівненської обласної організації Профспілки

21 вересня 2022 року у змішаному (очному та онлайн) режимі відбулося розширене засідання президії ради Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Серед багатьох питань, які розглядалися, значну увагу було відведено питанню стану контролю за виконанням власних рішень.

Члени президії визнали роботу організаційних ланок обласної організації Профспілки щодо виконання протокольних доручень за результатами нарад обласної ради Профспілки такою, що потребує активізації та результативності.

Обговорюючи питання здійснення громадського контролю за оплатою праці, Юрій Кравець, голова обласної організації Профспілки, окреслив завдання виборних органів організаційних ланок обласної організації Профспілки у бюджетному процесі.

Ми повинні продовжувати активно відстоювати права та гарантії освітян в умовах воєнного стану і прикласти максимум зусиль для забезпечення видатків держбюджету на 2023 рік для потреб освіти і науки», – сказав очільник організації.

Члени президії проаналізували спільні зусилля профспілкових організацій для підтримки та допомоги Збройним Силам України, територіальній обороні, тимчасово переміщеним особам. Одноголосно підтвердили, що ця робота була суттєвою і залишиться пріоритетною стільки, скільки буде в ній потреба.

Про досягнення та шляхи вирішення проблем з питань, що обговорювалися, інформували колеги із Рівного, Сарн, Зарічного та інші. 

Президія одноголосно підтримала постанови про відзначення професійного свята – Дня працівника освіти, про іменні стипендії ради обласної організації Профспілки студентському профактиву, про організаційно-фінансову участь виборних органів організаційних ланок обласної організації Профспілки в санаторно-курортному оздоровленні спілчан.

Традиційно члени президії розглянули ряд заяв спілчан щодо надання їм матеріальної допомоги.

Тепло вітали колеги з нагородами профспілковий актив, зокрема:

  • Георгія Антипчука, юрисконсульта-правового інспектора праці обласної організації Профспілки – з нагрудним знаком ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України», 
  • Олександра Штибу, голову Березнівської об’єднаної територіальної організації Профспілки працівників освіти і науки України – з нагрудним знаком ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Профспілковий лідер»
  • Оксану Ковальчук, спеціаліста Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки – з нагрудним знаком ФПО «Профспілкова доблесть»,
  • Аллу Терновець, голову Клеванської територіальної організації Профспілки – з Почесною грамотою Федерації профспілок області.

 

Пресцентр Рівненської обласної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори