Європейський рік навичок 2023: інновацій та розширення можливостей

Європейський рік навичок, оголошений Європейською Комісією, розпочався і покликаний надати новий імпульс навчанню протягом життя, підтримувати інновації та конкурентоспроможність, розширювати можливості людей і компаній робити свій внесок у «зелену» економіку та цифровізацію. 

Підвищення конкурентоспроможності, участі та талантів

Працівники із уже опанованими навичками, які користуються попитом, сприяють сталому зростанню, збільшують кількість інновацій та підвищують конкурентоспроможність компаній. Європейський рік навичок 2023 допоможе компаніям, зокрема малим і середнім підприємствам, вирішити проблему дефіциту праці в країнах ЄС. Він сприятиме розвитку мислення щодо перекваліфікації та підвищення кваліфікації, допомагаючи людям отримати необхідні навички для якісної роботи.

Нові можливості для людей і економіки країн ЄС

Висококваліфіковані працівники матимуть кращі можливості для працевлаштування та повноцінно братимуть участь у житті суспільства. Саме це ключ до економічне відновлення, а також переходу до відновлюваної економіки. 

«Нам потрібно набагато більше уваги приділяти інвестиціям у професійну освіту та підвищення кваліфікації. Нам потрібна активна співпраця з компаніями, адже вони краще знають, що їм потрібно. А нам потрібно узгоджувати ці потреби з прагненнями людей. Але ми також повинні залучати на наш континент правильні навички, які допомагають компаніям і зміцнюють зростання Європи». 

Урсула фон дер Ляєн, Президент Європейської Комісії

Новий поштовх до навчання протягом життя

Європейський рік навичок надасть новий імпульс для досягнення соціальних цілей ЄС до 2030 року – щонайменше 60% дорослого населення щороку проходитимуть навчання та щонайменше 78% – працевлаштовуватимуться.

Ініціатива також допоможе досягти цілей «Цифрового компасу» до 2030 року – щонайменше 80% дорослого населення з базовими цифровими навичками та 20 мільйонів працевлаштованих ІКТ-спеціалістів в ЄС.

Наразі понад три чверті компаній в ЄС зазначають, що мають труднощі з пошуком працівників з необхідними навичками, тоді як лише 37% дорослих проходять навчання на постійній основі.

Індекс цифрової економіки та суспільства показує, що 4 із 10 дорослих і кожна третя людина, яка працює в Європі, не мають базових цифрових навичок. Жінки недостатньо представлені в технологічних професіях та навчанні: лише 1 із 5 фахівців з ІКТ та 1 із 3 випускників природничих, технічних, інженерних та математичних спеціальностей (STEM) це жінки.

Також приблизно 77% компаній ЄС повідомляють про труднощі з пошуком працівників з необхідними навичками. 

Найближчі цілі, яким сприятиме рік, – це 20 мільйонів ІКТ-спеціалістів повинні бути працевлаштовані в ЄС до 2030 року, 60% дорослого населення повинні брати участь у навчанні щороку до 2030 року. 

Впровадження Європейського року навичок

Пропонується впровадження року у тісній співпраці Європейської Комісії з Європейським парламентом, державами-членами ЄС, соціальними партнерами, службами зайнятості, торгово-промисловими палатами, закладами та установами освіти та навчання, працівниками та компаніями продовжити активізацію та просування розвитку нових навичок на місцях.

А також: 

  • сприяння ефективним та постійним інвестиціям у освіту, навчання, підвищення кваліфікації;
  • забезпечення відповідності навичок потребам ринку праці, в тому числі шляхом співпраці з соціальними партнерами та компаніями;
  • узгодження прагнень і навичок людей із можливостями ринку праці, особливо в умовах «зеленого» і цифрового переходу та економічного відновлення;
  • залучення фахівців із навичками і талантами із країн, які не входять в ЄС, в тому числі шляхом розширення можливостей для навчання і мобільності, а також сприяння визнанню кваліфікацій.

Комісія буде висвітлювати відповідні ініціативи та виділяти фінансування ЄС, щоб підтримати їх прийняття, впровадження та реалізацію на місцях. Будуть проведені заходи та інформаційні кампанії для підтримки взаємного навчання партнерів у сфері підвищення кваліфікації та перекваліфікації.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки
European Year of Skills

Схожі публікації


Догори