Зустріч депутатів Бундестагу із профспілковою молоддю

Уперше з початку повномасштабного вторгнення лідери правлячої німецької Соціал-демократичної партії прибули в Україну. І після зустрічей з керівництвом країни, співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль і голова фракції Соціал-демократичної партії Німеччини у Бундестазі Рольф Мютценіх зустрілися у Києві із молодими профспілковцями. 

Німеччина є лідером у Європі за обсягом надання допомоги Україні у всіх планах –мілітарному, фінансовому та гуманітарному. Молодь подякувала за солідарність з українським народом та підтримку у боротьбі за свою ідентичність та незалежність. 

Питання, які вдалося обговорити впродовж зустрічі з представниками Бундестагу, – це розробка та впровадження передових підходів щодо політичного та соціального життя під час війни та у повоєнний період; освіта під час війни та виклики, з якими зіштовхується освітянська спільнота, і який вплив це матиме на майбутнє дітей. Також було обговорено питання співпраці з профспілками та іншими представниками громадянського суспільства щодо соціальних, політичних та економічних питань. 

Особливу увагу було надано аналізу поточної європейської політики в умовах російсько-української війни, процесу відбудови після війни та ролі України в просторі ЄС.

Молоді люди виразили максимальну готовність брати участь у післявоєнній відбудові України, повноправній інтеграції її в ЄС та сподівається на подальшу підтримку й партнерство з німецькими колегами. 

 

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори