Міжнародна делегація Інтернаціоналу освіти прибула з візитом в Україну

На запрошення Профспілки працівників освіти і науки України 8-12 травня 2023 року в Україні перебуватиме з візитом делегація Інтернаціоналу освіти – всесвітньої федерації профспілок, яка об'єднує 383 членські організації вчителів та працівників освіти з усього світу. 

До складу делегації ввійшли: 

  • Девід Едвардс – очільник делегації, Генеральний секретар Інтернаціоналу освіти;
  • Гунтарс Катлакс – старший менеджер Інтернаціоналу освіти;
  • Ларрі Фленнаган – Президент Європейського комітету профспілок освіти; 
  • Дорота Обідняк – заступниця голови Профспілки вчителів Польщі;
  • Ренді Вайнгартен – Президентка Американської Федерації Вчителів (AFT);
  • Ден Монтгомері – Президент Федерації вчителів штату Іллінойс;
  • Майкл Пауелл – помічник президента AFT з питань комунікацій;
  • Патриція Кіфер – директорка департаменту міжнародних зв'язків AFT;
  • Джон Лінденау – старший юрист AFT;
  • Адам Лах – відеограф, Міхал Походила – експерт AFT. 

Українську сторону на зустрічі представили Георгій Труханов – голова Профспілки працівників освіти і науки України, Олександр Яцунь – голова Київської міської організації Профспілки, Анатолій Цикалюк – голова Київської обласної організації Профспілки, заступники Голови Профспілки Ольга Чабанюк, Сергій Романюк, Любов Гарбаренко, відповідальні фахівці Профспілки. 

Мета візиту міжнародних колег – це ознайомлення з ситуацією в освітній сфері країни та викликами, з якими щодня зіштовхуються українські освітяни у час війни. 

Голова Профспілки Георгій Труханов поінформував колег про поточну ситуацію в освіті України, зокрема, розповів про працю педагогів у час дії воєнного стану та щоденну роботу організації задля захисту прав спілчан. 

«Профспілка уже більше року працює в умовах війни, відповідаючи на виклики сьогодення. Наші основні завдання – це безпека і захист педагогів, школярів, студентів – загалом усіх учасників навчального процесу», – зауважив Георгій Труханов і подякував за підтримку та солідарність з українськими освітянами.  

«Для нас це досить важливий крок. Ми самі хочемо побачити стан освіти в країні та визначити можливості, які Інтернаціонал освіти та Американська федерації вчителів може використати для подальшої мобілізації міжнародної солідарності та допомоги українським педагогам у забезпеченні якісної освіти в ці складні часи», – наголосив очільник делегації Девід Едвардс. 

Міжнародна делегація мала зустріч із керівництвом ФПУ, у роботі якої взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, заступники Голови ФПУ Олександр Шубін, Василь Андреєв, керівники структурних підрозділив апарату ФПУ.

Цього дня також відбулася зустріч делегації Інтернаціоналу освіти та керівництва Профспілки з представниками ЮНЕСКО, зокрема, К'ярою Децці – керівником Київського офісу ЮНЕСКО в Україні, та з Муратом Шахіним – головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні. Під час заходів було окреслено шляхи подальшої співпраці.

Загалом під час кількаденного візиту заплановано ще низку важливих зустрічей з керівництвом Міністерства освіти і науки України, Київської міської державної адміністрації, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Агентством ООН у справах біженців, Освітнім омбудсменом та відвідування закладів та установ освіти у Києві та Київській області.


Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України
візит ІО

Схожі публікації


Догори