Учителі обмінюються досвідом

Учителі обмінюються досвідомУ грудні 2012 року представники Американської федерації учителів, членської організації Інтернаціоналу освіти, відвідали Посольство Фінляндії в США.

Посол Фінляндії Рітва Кукку-Ронде високо оцінила ініціативу колег-американців щодо створення Інтернет-ресурсу «Обмін уроками», яка відображає зацікавленість у забезпеченні підготовки і підтримки учителів у самій Фінляндії.

Президент Американської федерації учителів Ренді Вайнгартен та інші учасники зустрічі розповіли про ресурс «Обмін уроками» – безкоштовну онлайн-колекцію навчальних програм і планів уроків, створену учителями для учителів.

Роботу ресурсу продемонстрували на практиці. Серед слухачів були представники дипломатичних місій та американських агентств, що надають міжнародну допомогу в сфері освіти та фінансують програми обміну учителями, а також приватних компаній, що працюють в освітньому секторі.

Сайт «Обмін уроками»: розроблений вчителями для вчителів

Сайт «Обмін уроками» може використовуватися молодими учителями як інструмент для підвищення професійної кваліфікації.

«Надання вчителям інструментів, які допомагають їм поділитися своїми кращими планами уроків і матеріалами, є ще одним способом високої оцінки їх роботи, і в той же час підтримки їх професійного зростання», – заявила посол Кукку-Ронде. Якісна підготовка вчителів – це один із основних факторів, які обумовлюють успіх фінської системи освіти, додала посол. Фінські вчителі отримують освіту в університетах і повинні здобути ступінь магістра.

«Навчання вчителів здійснюється на тому ж рівні, що й лікарів чи юристів. Педагогів у Фінляндії високо цінують і поважають, а професія учителя розглядається студентами як робота мрії», – розповіла Рітва Кукку-Ронде.

Американської федерації учителів: необхідна краща підготовка учителів

Президент Американської федерації учителів Ренді Вайнгартен заявила, що Фінляндія продемонструвала усьому світу, що існують способи сприяння усім дітям у досягненні успіху – за допомогою держаної освіти.

«У Фінляндії підготовці учителів приділяється стільки ж уваги, скільки у нас підготовці лікарів. Навчання підростаючого покоління є для фінів настільки ж важливим, як життя для нас», – відзначила президент.

Ренді Вайнгартен також додала, що учитель – це професія, яка передбачає обмін і турботу – «Ми навчаємось один у одного. Але за іронією долі, учителі нерідко відчувають себе дуже самотніми. Занадто простою є прийнята практика, коли новим учителям просто передають ключі від класної кімнати, в очікуванні, що вони самостійно розберуться що до чого. А потім спостерігають, «випливуть» вони з учнями, чи «потонуть». А глибша підготовка учителя могла б допомогти і виправити це», – підсумувала вона.

Інтернаціонал Освіти вітає обмін ідеями

Інтернаціонал Освіти завжди вітає подібні ініціативи та заходи.
«Ми вітаємо обмін досвідом між педагогами в усьому світі», – заявив Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти Фред ван Левен.
Інтернаціонал Освіти завжди буде підтримувати свої членські організації у їх роботі із забезпечення якості освіти та відповідної підготовки вчителів у своїх країнах.

Міжнародне значення ресурсу

Система «Обмін уроками» – www.sharemylesson.com доступна в Інтернеті для вчителів з різних куточків світу.
Вона дозволяє педагогам зареєструватися і отримати доступ до більше, ніж 250 тисяч безкоштовних ресурсів і навчальних ідей.


Міжнародний відділ ЦК профспілки
(використано матеріали сайту Інтернаціоналу освіти)

Схожі публікації


Догори