США: бюджет 2015 року не задовольняє профспілки

США: бюджет 2015 року не задовольняє профспілкиЧленські організації Інтернаціоналу Освіти, Американська федерація вчителів і Національна асоціація освіти, рішуче розкритикували бюджетні пропозиції на 2015 рік, надані головою Комітету з бюджету Палати Представників США Полом Райаном.

Незважаючи на шалений супротив, Палата представників США більшістю у 219 голосів проти 205 проголосувала за пропонований Райаном фінансовий бюджет на 2015 рік.

Американська федерація вчителів: від бюджету Райана постраждають громадяни з низьким і середнім доходом

«Це дорога, якою ми вже йшли, і вона веде донизу», – заявила президент Американської федерації вчителів Ренді Вайнгартен, коментуючи представлення Райаном свого проекту бюджету на 2015 рік під назвою «Шлях до процвітання».

План Райана є «образою для середнього класу країни і тих, хто намагається піднятися по шкалі можливостей», – написала вона в листі, надісланому у квітні до Палати представників США. «Урізаючи витрати на освіту, професійну підготовку і програми боротьби з голодом; підвищуючи податки для середнього класу, припинивши програму медичного страхування «Медікер», і різко скоротивши програму медичної допомоги малозабезпеченим Медікейд, бюджет Райана фактично демонтує цю драбину можливостей для американців з низьким і середнім рівнем доходів.

Водночас, план Райана передбачає податкові пільги для корпорацій, які переміщують американські робочі місця за кордон, а також підвищення податків для середнього класу та скорочення податкових ставок для багатих».

Національна асоціація освіти: бюджет ставить під загрозу американську мрію

«Бюджет, запропонований Райаном, встановлює неправильні пріоритети для американців, ставить під загрозу американську мрію для мільйонів сімей, і веде країну в неправильному напрямі», – зазначив президент Національної асоціації освіти, віце-президент Інтернаціоналу Освіти Денис Ван Рокель у своїй заяві, опублікованій.

«На жаль, його останній бюджет повторяє ті ж помилки, що містилися у трьох його попередніх бюджетах», – наголосив він і підкреслив, що зараз важкі часи для робітників та представників середнього класу, а бюджет Райана зробить їх значно важчими.

За словами Ван Рокеля, бюджет Райана є «вбивцею американської мрії»: американці очікують від Вашингтону підтримки, створення можливостей для економічного процвітання і забезпечення кращого майбутнього для наступних поколінь. Бюджет Райана, на жаль, далекий від цього.

«Для того, щоб надати додаткові податкові пільги для корпорацій і багатих, у бюджеті Райана знову значно скорочуються витрати на освіту, охорону здоров'я та пенсійні програми», – додав Ван Рокель.

«США потрібна економіка, яка працює для всіх, а не тільки для багатих. НАО з надією очікує подальшої роботи на бюджетом та співпраці з Конгресом і Президентом, щоб надати усім сім'ям рівні можливості досягнення американської мрії», – підсумував віце-президент Інтернаціоналу Освіти.

Інтернаціонал Освіти: час припинити використання економічної кризи як приводу для скорочень

«Ми рішуче підтримуємо наших американських колег в їхній боротьбі за забезпечення гідного фінансування громадських послуг, особливо у сфері освіти», – заявив генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти Фред ван Левен.

«Фінансово-економічна криза продовжує використовуватися як привід, щоб скоротити державні витрати на шкільну освіту та підготовку вчителів. Навпаки, саме зараз уряди повинні інвестувати в якісну освіту, щоб забезпечити благополучне майбутнє своїх країн», – підкреслив генсек Інтернаціоналу Освіти.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки
(за матеріалами сайту Інтернаціоналу Освіти )

Схожі публікації


Догори