У світі страйкують сотні тисяч учителів

У світі страйкують сотні тисяч учителів«Ми не змогли досягти домовленості, яка б зупинила страйк працівників. Прийняти рішення про проведення страйку було нелегким, і ми сподівалися, що його можна буде уникнути» – заявила президент Профспілки учителів Чикаго Карен Льюіс.

Тисячі учителів у понеділок, 10 вересня, розпочали страйк у цьому американському місті. Це перший їхній страйк за 25 років.

Шкільний рік розпочався з боротьби вчителів за свої права у всьому світі, оскільки уряди різних країн намагаються за їх рахунок вийти з економічної кризи.

У Кенії майже 270 тисяч учителів продовжують двотижневий страйк не зважаючи на те, що він був оголошений незаконним.

В Австралії декілька днів тому також відбувся страйк. П’ятдесят тисяч учителів у штаті Вікторія вийшли на протестні дії.

Освітяни Перу та Марокко також не вийшли на роботу. У Канаді учителі провінцій Британська Колумбія та Онтаріо провели страйки та демонстрації, вимагаючи від урядів провінцій перестати використовувати їх для перекриття дефіциту бюджетів.

Профспілки заявляють, що сьогоднішню економічну кризу розпочали не учителі, а непідконтрольні дії банкірів, тому й вирішувати проблеми потрібно не за рахунок освітян.


Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори