Профспілка освітян отримала відзнаку Американської федерації вчителів за відстоювання прав людини

13-17 липня 2022 року у Бостоні (США) відбувається 87-й Національний з’їзд Американської федерації вчителів, тема якого: «Відновити наше майбутнє: боротьба за перспективу кращої Америки». Участь у з’їзді беруть понад три тисячі учасників – представники профспілок освіти США та Європи.

На другий день заходу відбулося нагородження почесною відзнакою правозахисника Баярда Растіна організацій та профспілкових діячів, які у своїй діяльності боряться за демократію та відстоюють права людини.

Профспілка працівників освіти і науки України була удостоєна цієї високої відзнаки за відстоювання демократичних цінностей, боротьбу за права та інтереси своїх членів.

Участь у роботі з’їзду бере заступниця Голови Профспілки Ольга Чабанюк, якій цю відзнаку вручила президентка Американської федерації вчителів Ренді Вайнгартен. Вона зазначила, що члени української освітянської профспілки єдині в своєму баченні – доступ до якісної державної освіти має першочергове ідеологічне, соціальне та економічне значення для країни, а трудові права педагогів є основними для забезпечення якісної освіти.

Президентка Ренді Вайнгартен підкреслила, що сьогодні педагоги України виборюють свої права не лише на освіту, а й на життя. А Профспілка працівників освіти і науки України, як членська організація Інтернаціоналу освіти, глобальної федерації освітянських профспілок, – працює заради миру й розвитку, зміцнення та зростання освітянського профспілкового руху в усьому світі, заради загального блага.

Заступниця Голови Профспілки Ольга Чабанюк від імені профспілки та усіх її членів висловила вдячність за підтримку й таку високу відзнаку. У своєму слові вона висловила сподівання на те, що тісна співпраця між нашими профспілками та народами стане запорукою нового суспільного миру і злагоди в наших країнах та в усьому світі!

Довідково

8 серпня 2013 року президент Барак Обама нагородив Байард Растіна президентською медаллю Свободи – найвищою нагородою США.

Байард Растін – брав активну участь у боротьбі за громадянські права протягом шістдесяти років, починаючи від організації перших акцій за права та свободи в 1940-х роках.

На честь Баярда Растіна названо головну відзнаку Американської федерації вчителів у галузі цивільних прав та прав людини. Внесок Баярда Растіна в американський рух за громадянські права залишається вагомим і до сьогодні.




Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори