В Інтернаціоналі освіти – новий Генеральний секретар

Виконавча рада Інтернаціоналу освіти назвала ім’я нового Генерального секретаря організації. Ним стане американець Девід Едвардс, який продовжуватиме справу засновника Інтернаціоналу освіти Фреда ван Левена, який залишає посаду Генерального секретаря у зв’язку із виходом на пенсію.

Це рішення було прийнято в перший день 50-го засідання Виконавчої ради Інтернаціоналу освіти у Брюсселі. Саме з нього розпочався напружений тиждень, протягом якого, 26 січня, Інтернаціонал відзначить своє 25-річчя.

Девіду Едвардсу 43 роки, із 2011 року він обіймав посаду заступника Генерального секретаря Інтернаціоналу та відповідав за його діяльність в таких напрямах, як освітня політика, зайнятість, дослідження та, останнім часом, комунікації.

«Я вдячний, схвильований і готовий повести організацію вперед. Дякую Виконавчій раді Інтернаціоналу освіти за довіру», – написав Едвардс в «Твіттері» незабаром після свого призначення.

Перед тим, як розпочати роботу в Інтернаціоналі, Девід Едвардс працював заступником директора з питань управління та політики, керівником відділу міжнародних відносин в Національній асоціації освіти Сполучених Штатів. Родом з Пітсбурга, штат Пенсильванія, він розпочав свою трудову діяльність як вчитель іноземної мови у старших класах. Отримав ступінь доктора міжнародної освітньої політики.

Ще на початку 2017 року Фред ван Левен, який очолював Інтернаціонал освіти протягом 25 років, оголосив про свій намір піти у відставку. Офіційно він залишить свою посаду 1 березня цього року. Саме ван Левен був одним з тих, хто працював над злиттям Міжнародної федерації вільних профспілок вчителів (IFFTU) та Всесвітньої конфедерації організацій викладацької професії (WCTPO) у 1993 році.

«Я впевнений, що необхідна свіжа кров», – наголосив ван Левен, пояснюючи свою відставку. «Це велика честь працювати на організацію, яка відіграє таку важливу роль для багатьох представників вчительської професії».


За матеріалами сайту Інтернаціоналу освіти
Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори