Відзначили профспілкових журналістів та медійників

З нагоди професійного свята – Дня журналіста України – у Федерації професійних спілок України відзначили інформаційників та журналістів, які працюють у організаціях.

7 червня 2023 року у редакції газети «Профспілкові вісті» відбулася дружня й урочиста зустріч працівників профспілкових ЗМІ. Слова-вітання та відзнаки й подарунки медійникам вручили Голова ФПУ Григорій Осовий та голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Голова ФПУ зазначив, що власне на профспілковій ниві можна віднайти багато цікавих тем, саме тут відкриваються справжні сторінки людської праці, звитяги та боротьби за права працівників. А завдяки профспілковим журналістам формується суспільна думка про важливість вшанування праці та захист прав спілчан. 

Про діяльність пресцентру ФПУ у час війни та збереження інформаційної системи у профспілках розповів керівник пресцентру ФПУ Юрій Работа. «…Ми жодного дня не зупинили інформаційну роботу в ФПУ і відтепер нам потрібно її продовжувати на більш сучасному рівні», – сказав він і вислови сподівання, що зустріч надасть новий імпульс подальшому вдосконаленню інформаційної сфери у профспілках. 

У свою чергу голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко розповів про спільно ініціативи НСЖУ та міжнародних партнерів щодо допомоги та безпеки медійників у цей надскладний час та діяльність Центрів журналістської солідарності, які діють наразі у шести містах – Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Запоріжжі, Дніпрі. Тут кожен журналіст має змогу отримати засоби індивідуального захисту, юридичну чи матеріальну допомоги, попрацювати чи зарядити техніку. Також розповів про відновлення друкованих видань на деокупованих та прифронтових територіях – наразі це вже 26 газет, які українці сприймають як маленькі кроки до великої перемоги, і мають можливість отримувати достовірну й потрібну інформацію.

Сергій Томіленко згадав загиблих у війні колег та подякував медійникам за щоденну працю, закликав до солідарності усіх представників преси, а також наголосив, що журналісти – важливі, адже вони разом із армією наближають перемогу України. 

Учасники зустрічі поділилися досвідом роботи на місцях, поспілкувалися із колегами із регіональних медіа, висловили слова вдячності за увагу до професії журналіста та підтримку інформаційної роботи у профспілках. 


Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори