Прем'єр-міністр доручив вивчити пропозиції вчених щодо подолання надмірної майнової нерівності

Прем'єр-міністр доручив вивчити пропозиції вчених щодо подолання надмірної майнової нерівностіПрем’єр-міністр доручив вивчити пропозиції вчених-економістів, з якими він вчора зустрічався, стосовно того як низькі доходи збільшувати, а надвисокі перерозподіляти в інтересах суспільства. Про це Микола Азаров повідомив 29 лютого під час засідання Кабінету Міністрів.

За його словами, одним з головних обмежень для економічного росту вчені вважають аномальну, несправедливу різницю в доходах громадян.

«Надмірна майнова нерівність є гальмом розвитку. Вона підриває віру в успіх країни і окремої людини», – зазначив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр наголосив, що ця проблема вже піднімалася на засіданні Уряду.

«Нерівність треба послідовно, цивілізовано долати. Тому що вона провокує поглиблення кризи», – наголосив Глава Уряду.

На доручення Миколи Азарова Міністерство соціальної політики вже працює над механізмами справедливого «сходження» доходів, тобто над тим, як низькі доходи збільшувати, а надвисокі перерозподіляти в інтересах суспільства.

Глава Уряду підкреслив, що під час зустрічі з вченими «прозвучали нові цікаві ідеї, обґрунтовані пропозиції». Він доручив Віце-прем’єр-міністру України Сергію Тигіпку глибоко вивчити їх та взяти в роботу.

За матеріалами Урядового порталу
0
2 березня 2012
2 584

Схожі публікації


Догори