Щодо Концепції нової Генеральної угоди

ЦК Профспілки листом від 12.02.2009 № 02-7 / 64 внесено пропозиції до Секретаріату Спільного представницького органу профспілок щодо Концепції нової Генеральної угоди.

Зокрема зауважено, що в проекті нової Генеральної угоди недопустимі норми та зобов’язання, які дискримінують трудові права працівників бюджетної сфери порівняно з працівниками виробництва, що має місце в діючій Генеральній Угоді.

Це стосується розміру мінімальної заробітної плати, який відповідно до п. 2.8. діючої угоди установлено у розмірі 120 відсотків мінімальної заробітної плати за винятком бюджетних установ, а також установлення переліку і розмірів доплат та надбавок до тарифних ставок і посадових окладів працівників, що мають міжгалузевий характер, крім працівників бюджетної сфери ( п. 2.3 Угоди).

ЦК Профспілки вважає, що в Генеральній угоді мають бути зобов’язання Кабінету Міністрів України щодо забезпечення державних соціальних стандартів та гарантій, в тому числі мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, рівня посадових окладів працівників освіти, науки тощо.
0
18 лютого 2009
5 017

Схожі публікації


Догори