Проект «Twinning» – обговорення з Профспілкою шляхів євроінтеграції освіти

Проект «Twinning» – обговорення з Профспілкою шляхів євроінтеграції освітиУкраїнське освітнє законодавство, застосування системи та критеріїв забезпечення якості освіти вцілому, перспективи й проблеми впровадження Національної рамки кваліфікації – саме ці питання стали ключовими під час зустрічі Голови Профспілки Георгія Труханова із кураторами проекту Twinning – Йоргеном Олє Ларсеним та Георгом Ганфом (Федераціний інститут професійно-технічної освіти, Німчеччина).

На початку розмови міжнародні експерти представили проект Twinning «Модернізація законодавчих стандартів та принципів освіти та навчання у відповідності до політики Європейського Союзу щодо навчання продовж життя» і акцентували увагу на його складових. Так, основними компонентами цього проекту є:

– аналіз вітчизняного законодавства та розроблення рекомендацій для його вдосконалення на основі політики й досвіду ЄС щодо навчання протягом життя;
– підтримка стратегії впровадження Національної рамки кваліфікації;
– розроблення та застосування системи та критеріїв забезпечення якості професійно-технічної освіти.

За словами постійного радника проекту Йоргена Олє Ларсена наразі йде напрацювання перспектив проекту в Україні й конструктивні бесіди з усіма учасниками процесу.

Голова Профспілки Георгій Труханов означив вектори руху організації на сучасному етапі, зробивши акцент на репрезентативності Профспілки й веденні соціального діалогу на державному рівні. Не обійшов увагою й проблемні питання – складні процеси прийняття законодавства у вищій освіті, бюджетну політику, фінансування галузі тощо.

У продовження розмови Георгій Труханов наголосив: «Ми зможемо знайти спільні точки співпраці у процесі впровадження Національної рамки кваліфікації за нашими основними напрямами діяльності – захист прав освітян та підняття якості освіти на більш вищий рівень».

Голова освітянської профспілки виразив готовність до конструктивної співпраці у міжнародному проекті і сподівання щодо успішного міжнародного співробітництва не лише з метою обміну досвідом, але й надання практичної допомоги в питаннях адаптації законодавства України до законодавства ЄС.


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України



Проект «Twinning» – обговорення з Профспілкою шляхів євроінтеграції освітиПроект «Twinning» – обговорення з Профспілкою шляхів євроінтеграції освіти

Схожі публікації


Догори