Громадськість України робить перший крок у реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Громадськість України робить перший крок у реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄСРатифікація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відкрила для українського громадянського суспільства нові можливості.

7 листопада 2014 року у Києві відбулися Установчі збори української частини Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС.

Створення цієї Платформи передбачено Угодою про асоціацію між Україною та ЄС з метою інформування представників громадськості про виконання Угоди та врахування їхнього внеску для її реалізації.

Платформа громадянського суспільства Україна – ЄС стала першим заснованим органом, передбаченим Угодою про асоціацію. Ця Платформа є унікальним інструментом прямої двосторонньої співпраці з ЄС. До її складу входять представники громадянського суспільства України і члени Європейського економічного і соціального комітету.

Основним завданням цієї структури стане забезпечення представництва інтересів громадянського суспільства України у процесі реалізації Угоди про асоціацію шляхом здійснення моніторингу, експертизи, консультацій і співпраці з двосторонніми міжурядовими (Рада асоціації, Комітет асоціації) та міжпарламентськими (Парламентський комітет асоціації) органами.

В Установчих зборах української частини Платформи взяли участь представники 163 громадських організацій, які представляють весь спектр громадянського суспільства України.

З вітальним словом перед учасниками зборів виступили Григорій Немиря – голова Комітету ВР України з питань європейської інтеграції, Олена Зеркаль – заступник міністра закордонних справ України, представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Представництва ЄС в Україні, Європейського економічного та соціального комітету.

У засіданні Установчих зборів та робочої групи «Освіта та навчання, молодь, культура» взяв участь Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов.

Насамкінець роботи Установчих зборів було сформовано 15 робочих груп за напрямами відповідно до розділів Угоди про асоціацію та обрано їх координаторів, які організовуватимуть діяльність груп та представлятимуть Україну в структурах ЄС разом з європейськими колегами.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки


Громадськість України робить перший крок у реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄСГромадськість України робить перший крок у реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Громадськість України робить перший крок у реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄСГромадськість України робить перший крок у реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
0
10 листопада 2014
1 945

Схожі публікації


Догори