Запропоновані Урядом витрати на дитину-сироту не відповідають фактичним вимогам

Запропоновані Урядом витрати на дитину-сироту не відповідають фактичним вимогамЦК Профспілки не погодив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 13 постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 1994 р. № 226» щодо збільшення нормативів фінансового та грошового забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на повному державному утриманні в навчальних закладах.

Проектом постанови передбачаються нормативи фінансового забезпечення, виходячи із такого показника, як неоподатковуваний мінімум, що встановлений в 1996 році на рівні 17 гривень на місяць, який не є державним соціальним стандартом та не передбачений Законом України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії».

Проектом постанови передбачається норматив фінансового та грошового забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на купівлю комплекту нового одягу і взуття на рівні не менше 45 неоподатковуваних мінімумів, що на даний час складає 765 гривень. У той же час вартість лише одного костюму (піджак та брюки) складає приблизно 1000 гривень.

Дуже мізерною є запропонована у розмірі не менше 9 неоподатковуваних мінімумів одноразова грошова допомога при вступі на навчання до професійно-технічних та вищих навчальних закладів, що складатиме лише 153 гривні. Її купівельна спроможність дорівнює 1,5 денним потребам фактичного прожиткового мінімуму, який за даними Мінсоцполітики в цінах листопада поточного року становив 2930 гривень.

Потребує збільшення сума щорічної матеріальної допомоги, принаймні, на рівні розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, замість її розміру на рівні 30 неоподатковуваних мінімумів, або 510 гривень.

Завантажити документ nepogodgennia_mon.pdf [224.62 Kb][56] Завантажити Переглянути документ онлайн


Відділ студентської молоді

Схожі публікації


Догори