Навчання інспекторів праці профспілок

7 жовтня 2016 року завершено навчання правових інспекторів праці членських організацій ФПУ, яке відбувалося протягом двох тижнів на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму ФПУ.

Профспілкові юристи, які навчалися вперше та повторно, успішно пройшли перевірку знань, засвоїли теоретичні знання та отримали практичні навички під час насиченої програми заходу. Зокрема, учасники дізналися про практику виявлення порушень роботодавцями законодавства про оплату праці, окреслили проблемні питання, які потребують вирішення шляхом змін у законодавстві; про можливості співпраці з державними інспекторами праці.

Два тижні навчання були насичені лекціями та практикумами з питань професійної діяльності слухачів: організації громадського контролю за додержанням трудового законодавства, захисту профспілкових прав. Також учасники засвоїли теоретичний і практичний матеріал, що стосувався основного інструментарію інспекторів праці: інспекційних перевірок, консультування та публічних виступів з правових питань, планування роботи.

Від Профспілки працівників освіти і науки України навчання пройшли: Сергій Курилкін – завідувач юридичного відділу ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, Володимир Білоус – правовий інспектор праці Київської обласної ради Профспілки, Світлана Гостєва – правовий інспектор праці Кіровоградської обласної організації Профспілки та Володимир Черниш – юрисконсульт Луганського обкому Профспілки.

Навчання інспекторів праці профспілок, до яких належать, зокрема, правові інспектори (штатні) та громадські інспектори праці (члени виборних органів, повноважні представники цих органів), проводилося у відповідності до постанов Ради ФПУ від 12.12.2012 № Р-6-3 та Президії ФПУ від 11.12.2012 № П-15-4 (в редакції постанови від 28.02.2013 № П-16-15).

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори