Всесвітній день науки за мир і розвиток

Всесвітній день науки за мир і розвиток, що відзначається щорічно 10 листопада, покликаний підкреслити важливу роль науки в суспільстві і необхідність участі широкої громадськості в обговоренні наукових питань. Цей День також підкреслює важливість і актуальність науки для повсякденного життя.

Наводячи мости між наукою і суспільством, Всесвітній день науки за мир і розвиток має на меті забезпечити громадянам отримання інформації про нові тенденції в галузі науки, підкреслюючи одночасно роль вчених в розширенні нашого розуміння чудовою, тендітної планети, яку ми називаємо cвоїм домом, і робимо наше суспільство більш сталим.

Всесвітній день науки надає можливість мобілізувати всі зацікавлені сторони навколо теми науки за мир і розвиток – від державних діячів до представників громадянського суспільства, ЗМІ та учнів шкіл.

Тема цього року – «Віддати належне науковим центрам і музеям».

Ми добре розуміємо, що для цього потрібно робити. Наука займає центральне місце в Порядку денному в галузі сталого розвитку на період до 2030 року. Цей документ є втіленням нових уявлень людства про розвиток, мир на нашій планеті, в основі яких лежить право будь-якого суспільства створювати і спільно з іншими використовувати наявні знання, стимулювати розвиток інновацій та творчості, визначати шляхи побудови більш відкритого для всіх, стабільного і справедливого майбутнього.

Вирішення цього завдання вимагає подальшого розширення наукових знань і більш тісних взаємозв'язків між наукою і суспільством.

У зв'язку з цим центрам і музеям науки належить зіграти важливу роль у створенні потенціалу, просуванні й пропаганді значущості науки з точки зору забезпечення сталого розвитку.

Музеї та центри науки є майданчиками для розвитку діалогу та зміцнення взаєморозуміння. Вони здатні викликати іскру захоплення та здивування у будь-якого користувача, незалежно від віку і походження, і запропонувати чоловікам і жінкам надихаючий досвід взаємодії на основі спільних цінностей.

Бажаємо щоб у цей день Ви обов’язково дізналися щось нове. Пізнали, нехай невелику, але істину, яка звільнить Вас від чогось абсолютно непотрібного і зайвого, що заважає не тільки Вам, а й тим, хто Вас оточує. 

З Днем науки Вас, шановні спілчани! 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
10 листопада 2016
1 737

Схожі публікації


Догори