4 години на добу – оптимальний час за комп’ютером для підлітків

Науковці Оксфордського університету знову потурбувалися про батьків, котрі надто стурбовані шкодою, якої завдають комп’ютери їхнім дітям, і провели ретельне дослідження.

Вони вирахували, що підлітки можуть проводити за екранами по 257 хвилин на добу (4 години 20 хвилин). Цього часу вистачає для розвитку соціальних зв’язків і навичок та виконання різних завдань.

Крім того, учені з’ясували, що ці години сидіння перед екраном позитивно вливають на розвиток мозку, а перевищення цього часу вже може негативно впливати на здоров’я підлітків.

Такі висновки науковці зробили, опираючись на результати дослідження, в якому взяли участь 120 тисяч 15-річних підлітків.

Учені враховували весь час, який діти проводили перед  телевізором, за комп’ютером, іншими ігровими пристроями та смартфонами.

Отже, попри велику кількість літератури про шкідливість використання гаджетів, наукового підтвердження цього вчені не виявили, і радять довіряти більше результатам досліджень фахівців, а не гіпотезам чи поширеним чуткам.


За матеріалами Освітнього порталу «Педагогічна преса» 

2
20 січня 2017
4 140

Схожі публікації


Догори