Вчителям державних шкіл Австралії пропонують 50 тисяч доларів за вихід на пенсію

Сто вчителів державних шкіл штату Південна Австралія отримають по 50 тисяч доларів за вихід на пенсію, що дозволить контрактним вчителям та випускникам отримати постійну роботу.

Уряд штату заявляє, що «програма оновлення учителів» допоможе оновити кадри і дозволить найняти та утримати в державній системі освіти вчителів із «сучасними навичками».

Подібну програму було реалізовано в 2011 році, коли так званий «бонус за перегорання на роботі» отримали 102 вчителі зі 118, які подали відповідні заявки.

Вихідну допомогу у розмірі 50 тисяч доларів пропонуватимуть вчителям віком старше 55 років, які працюють за постійним контрактом. Завдяки цьому буде отримано 100 вакантних постійних робочих місць.

Не розглядатимуться заявки від вчителів, які протягом останніх трьох років пройшли курси підвищення кваліфікації з наголосом на сучасні методики викладання.

Вихідна допомога, спрямована на мотивування вчителів вийти на пенсію, чи змінити професію, у більшості випадків буде звільнена від оподаткування. Прийом заявок від зацікавлених вчителів розпочнеться в наступному місяці.

Міністр освіти Австралії Сюзен Клоуз зазначила, що уряд таким чином виконує передвиборне зобов’язання «гарантувати, що ми маємо найкращих вчителів в наших класах».

«Ми будемо шукати кандидатів для заповнення вакансій, в яких є бажання та навички вести сучасні навчальні класи і допомогти учням якнайкраще розкрити свій потенціал» - підкреслила вона.

Сьогодні доля вчителів з постійними контрактами становить 75%. Профспілка освітян Австралії наполягає на її підвищенні, принаймні, до встановленого урядом цільового показника 87%.

Сто вакансій, які будуть створені за новою схемою, будуть заповнені до кінця року. Відібрані кандидати почнуть працювати на постійних робочих місцях у 2018 році.

Уряд стверджує, що вже через чотири роки схема буде «нейтральною з фінансової точки зору», оскільки викладачі, які почнуть працювати на постійній основі, будуть мати менший стаж та, відповідно, отримувати меншу зарплату.

Вчителі, які зараз мають постійне місце роботи, не матимуть права претендувати на нові вакансії, створені в рамках програми оновлення вчителів.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори