Вітаємо бухгалтерів із професійним святом!

Бухгалтер – професія складна і багатогранна, така, що не стоїть довго на одному місці і вимагає постійної досконалості. У функції бухгалтера входить не лише стежити за фінансовим станом підприємства, звітувати перед державними органами та власниками компанії, а й організовувати роботу з клієнтами і партнерами організації, вчасно і правильно сплачувати державні податки.

Потреба в математичних підрахунках і веденні звітності виникла у людей дуже давно. У період розквіту таких галузей, як торгівля і ремесла, людям на допомогу прийшла арифметика.

Основоположником принципів бухгалтерії вважається італійський математик Лука Пачолі, який понад 500 років тому опублікував математичну працю, в якій докладно виклав правила і прийоми арифметичних дій.

Вважається, що саме тоді, епоху середньовіччя з'явилася спеціальність, яка і до сьогодні залишається незмінно популярною і затребуваною у всіх сферах економіки.

В Україні свято відзначається з 1999 року, коли був прийнятий Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Щиро й сердечно вітаємо усіх бухгалтерів освітянської профспілки із професійним святом! Переконані, що ваша праця цінна й потребує сучасних знань, навичок та постійного зосередження! І ми, у свою чергу, сердечно бажаємо добра, миру, здоров’я, радості й натхнення!

Фінансове управління ЦК Профспілки
1
16 липня 2017
1 395

Схожі публікації


Догори