Змістовно, практично і на перспективу: завершився семінар заступників голів

Усі робочі дні навчання семінару заступників голів та фахівців із соціально-економічних питань обласних, Київської міської організацій Профспілки були досить насичені та різнопланові. Як уже повідомлялося, він розпочався 29 травня і тривав до 1 червня 2018 року.

Спектр питань для обговорення і дискусій був розділений на сегменти – від фінансового забезпечення освіти в областях, особливостей оплати праці працівників у сучасних умовах, практичних порад щодо вирішення проблемних питань з виплат надбавок і доплат до питань колективно-договірного регулювання трудових, соціально-економічних інтересів. Співдоповідачами цих досить складних, проте дуже потрібних для аналізу тем, виступили заступник Голови Профспілки Сергій Романюк та начальник Управління соціально-економічного захисту апарату ЦК Профспілки Антоніна Клименко.

Питання щодо перспективних векторів та завдань галузевої Профспілки в умовах децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад модерувала заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко. І протягом тривалого часу і у два дні відбулися презентації учасників семінару про роботу організаційних ланок Профспілки в об’єднаних територіальних громадах. Своїм досвідом поділилися Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська обласні організації.

Правовий сегмент питань учасники семінару обговорювали із завідувачем юридичного відділу апарату ЦК Профспілки Сергієм Курилкіним. Який, у свою чергу, розкрив практичні аспекти державної реєстрації новостворених профспілкових організацій, реєстрації змін до статуту (положення), змін до складу керівних органів та внесення їх до Єдиного державного реєстру.

Ще однією складовою навчання стало обговорення питання стратегічного планування діяльності організації у створення іміджу Профспілки у ЗМІ та суспільстві. Із презентацією тут виступила завідувачка відділу інформаційного забезпечення та комунікацій апарату ЦК Профспілки Інна Михальченко. І разом з учасниками семінару напрацьовували дієві кроки до зміни уявлення про роботу Профспілки.

Елементами захисту персональних даних в Інтернеті та практичними порадами щодо цифрової безпеки поділився завідувач відділу технічного забезпечення та захисту інформації апарату ЦК Профспілки Олексій Михальченко.

Урочистим моментом заходу стало символічне закладання першого каменю у фундамент профспілкового освітянського санаторію у курортному Трускавці. Цей історичний момент провели Голова Профспілки Георгій Труханов, господиня та ініціатор цієї важливої для вчительства події – голова Львівської обласної організації Профспілки Марія Яцейко, Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський та польські колеги обкому. 

У останній день учасники презентували свою роботу з питань діяльності організацій у областях, аналізували роботу семінару, розробляли перспективні плани на майбутнє.

Резюмуючи організаційну та змістовну складові семінару, учасники висловили думку, що подібні семінари – це не лише нагода отримати нові знання та практичні поради, це вже вимога часу й змін, які сьогодні відбуваються у сфері освіти. Адже для Профспілки важливо не лише розуміти суть реформ, але координувати їх на місцях, направляти на поліпшення соціального статусу учителя, зберігаючи за ним усі права та гарантії.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори