Профспілки України відзначають Всесвітній день дій за гідну працю

У Всесвітній день дій за гідну працю профспілки усього світу спільно виступають за забезпечення усіх трудящих гідною працею.

Федерація профспілок України разом представниками членських організацій сьогодні, 7 жовтня 2019 року, провела кілька заходів, приурочених цьому Дню. Так, біля кількох станцій метро у столиці поширювалися інформаційні матеріали про гідну працю, права та гарантії працюючих людей, відбулася мирна хода до Адміністрації Президента України, а на Майдані Незалежності профспілкові активісти від Молодіжної ради ФПУ організували короткий флешмоб під гаслом – «Працюємо в Україні! Будуємо свою державу!».

Під час флешмобу на майдані Незалежності були виставлені профспілкові банери, прапори, звучали гасла на підтримку законних вимог працівників.

Цими інформаційними заходами профспіловці привертають увагу суспільства до проблем працівників, захисту їх соціально-економічних прав та інтересів і дій профспілок проти звуження гарантій працівників в умовах змін законодавства та кодексів.

Після флешмобу відбулася зустріч профспілок з головою Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Г.М. Третьяковою, членами Комітету. Під час зустрічі були обговорені питання аспектів реформування соціального та трудового законодавства, проект Трудового кодексу України.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори