ЮНІСЕФ: молодь здебільшого не знає алгоритму дій при появі симптомів Covid-19

Опитування проекту U-Report ЮНІСЕФ, що реалізується у співпраці з Міністерством молоді та спорту, свідчить, що значна частина молоді не знає чіткого алгоритму дій при появі симптомів, схожих на коронавірус.

Лише 22% респондентів знають, що необхідно зателефонувати до сімейного лікаря чи лікарні, тоді як 14% вважають за необхідне піти до медичної установи.

Це свідчить про необхідність посилення інформування молоді щодо засобів захисту від коронавірусу та плану дій при перших ознаках.

«Поки світ бореться зі спалахом Covid-19, молодь у всьому світі потерпає від закриття шкіл та раптових змін у звичному житті. У такій ситуації нормально відчувати сум, тривогу, зніяковіння, страх чи злість. Важливо інформувати дітей та молодь про те, що робити, аби продовжувати навчання і зберігати спокій у такі непевні часи», – зазначила Лотта Сильвандер, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Найефективнішим інструментом для комунікації із молоддю є соціальні мережі. Половина респондентів, які анонімно відповіли на запитання молодіжного опитування U-Report, зазначили, що соціальні мережі – їхнє головне джерело інформації про коронавірус.

Більше ніж половина опитаних переймаються реакцією оточення на виявлення коронавірусу та непокояться через можливу стигму щодо хворого на коронавірус. 26% бояться можливих морального тиску, негативного ставлення чи навіть агресії у разі захворювання. 31% опитаних вважає, що реакцією оточення буде паніка і страх.

В опитуванні взяли участь 6 836 респондентів віком 14-34 роки. Опитування проходило 13-15 березня 2020 року через онлайн месенджери (Facebook, Telegram, Viber).

U-Report – це проєкт, який реалізується в Україні ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством молоді та спорту та іншими партнерськими організаціями.

Це глобальний інструмент для участі молоді, який працює через безкоштовні СМС, та онлайн-месенджери (Telegram, Facebook Messenger, WhatsApp та Viber). U-Report надсилає молодим людям, які долучились до нього, регулярні опитування щодо різних соціально важливих питань. Відповіді на опитування збираються у реальному часі, та аналізуються протягом одного тижня. Ці дані використовують для вчасного прийняття рішень, розробки політик і програм, вони дають можливість врахувати точку зору молодих людей у важливих для них питаннях.

В Україні до опитувань U-Report долучилось більше ніж 96,000 молодих людей, а у світі – майже 10 мільйонів. Дані, які збирає U-Report, допомагають у діяльності уряду, громадських організацій, міжнародних організацій, місцевої влади та самої молоді.

    


За матеріалами – Міністерства молоді та спорту України 

Схожі публікації


Догори