Ринок праці на карантині: кого запрошують на роботу

У всьому світі карантин торкнувся понад 3,3 млрд працюючих людей, тобто 81% робочої сили всього світу, – за інформацією ООН.

За інформацією Державного центру зайнятості, за минулий тиждень безробітних стало на 36,2 тисяч більше.

У центрах зайнятості станом на 13 квітня п.р. зареєстровано 387,5 тис. безробітних українців. Порівняно з квітнем 2019-го, це на 22%, або 70 тис. осіб більше.

Окрім того, за різними джерелами в Україну повернулися приблизно 2,2 млн трудових мігрантів. Але в Україні немає офіційної статистики щодо загальної кількості українських трудових мігрантів, так як більшість з них працюють в «тіні». Неможливо спрогнозувати, як довго трудові мігранти залишаться в Україні у посткарантинний період і чи оберуть український ринок праці.

Але, не зважаючи на рекордні зменшення кількості вакансій на усіх без виключення онлайн-платформах пошуку роботи, Укрпошта повідомила про пошук 3 тисяч нових працівників. Відтак, потрібні оператори, листоноші, начальники відділень, територіальні менеджери, водії, кур'єри, сортувальники, ІТ-спеціалісти.

Окрім цього, в компанію шукають співробітників для забезпечення роботи 500 пересувних відділень в серпні-вересні, впровадження корпоративної інформаційної системи планування ресурсів підприємства – ERP, нової фронтофісної системи, запуск банку тощо.

Також, в Україні спостерігається загальносвітова тенденція попиту на медпрацівників, соціальних працівників і поліцейських. Але українці, навіть маючи необхідну кваліфікацію та компетенції, не поспішають погоджуватися на ці посади. Адже навантаження і відповідальність несумісні із заробітною платою, яка пропонується. 

 

За матеріалами ФПУ 

1
15 квітня 2020
2 326

Схожі публікації


Догори