Сьогодні – Всесвітній день дій за гідну працю

Із 2008 року Міжнародна конфедерація профспілок організовує Всесвітній день дій за гідну працю – 7 жовтня. Це день для коли всі профспілки в світі виступають на захист гідної праці. Щороку у сотнях країнах цього дня проходять сотні заходів, у яких беруть участь мільйони людей. 

Саме у цей день міжнародні профспілки закликають уряди ухвалити національні плани щодо створення та збереження робочих місць у країнах задля відновлення після кризи COVID-19 на основі діалогу з профспілками та роботодавцями. 

Темою Всесвітній день дій за гідну працюу 2021 році є – «Справедливі робочі місця». 

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу заявила, що уряди країни повинні мати зараз один головний пріоритет – робочі місця. Урядам необхідно повернутися до повної зайнятості, адже це забезпечує основу економічної безпеки і соціальної справедливості.

«Повна зайнятість повинна зайняти центральне місце в процесі відновлення після наслідків пандемії COVID-19 для забезпечення стійкості в майбутньому», – сказала Шаран Барроу, Генеральний секретар МКП у посланні до Дня. 

Міжнародний профспілковий рух наголошує, що особливу увагу варто приділяти зайнятості у життєво важливих сферах – як то догляд за людьми, інфраструктура. 

Вимога Міжнародної конфедерації профспілок щодо робочих місць цілком досяжна, зокрема, якщо уряди проводитимуть справедливу податкову політику, а не дозволятимуть невеликій кількості людей збирати сотні мільярдів доларів, уникаючи сплати податків. Саме цей дохід може дати поштовх у створенні робочих місць. 

У Києві цього дня відбудеться всеукраїнська акція протесту профспілок проти політики влади щодо утискання прав та гарантій людей праці.



 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
акціяФПУ,деньдій

Схожі публікації


Догори