Барак Обама пропонує збільшити видатки на освіту

Барак Обама пропонує збільшити видатки на освіту24 січня 2012 року Президент США Барак Обама виступив перед об’єднаним складом Конгресу з «промовою про стан держави». Це щорічне звернення є своєрідним звітом Президента перед законодавцями та народом за минулий рік та окресленням найближчих планів Адміністрації.

Значну частину свого послання президент присвятив питанню системи освіти.

Зокрема, він зазначив, що економічні проблеми і скорочення бюджету призвели до звільнення тисяч вчителів по всій країні.

«Кожна людина в цьому залі може згадати учителя, який змінив траєкторію його життя. Більшість вчителів працюють невпинно, з мізерними зарплатами, і часто дістаючи зі власної кишені на шкільне приладдя, – заради змін на краще», – сказав Барак Обама.

Президент звернувся до влади всіх штатів із закликом ввести обов'язкову і доступну середню освіту.

«Конгресу необхідно зупинити зростання відсотків на студентські кредити. Продовження кредиту на податки, що ми вже ввели, збереже середньому класу тисячі доларів і надасть набагато більше можливостей студентам», – наголосив Обама.

Президент закликав університети і коледжі США знизити вартість навчання, а владу штатів – ввести вищу освіту в пріоритетні статті бюджету.


За матеріалами Голос Америки
0
26 січня 2012
3 162
---

Схожі публікації


Догори