Пан Гі Мун засудив вбивство вчительки в Пакистані

Пан Гі Мун засудив вбивство вчительки в ПакистаніГенеральний секретар ООН Пан Гі Мун 28 березня виступив із заявою, у якій засудив вбивство вчительки в Пакистані, назвавши його «кричущим» злочином.

У заяві глави найбільшої міжнародної організації зазначається, що насильницькі акти такого роду негативно впливають на довіру суспільства до системи освіти, завдають психологічних травм учням і відбивають у батьків бажання віддавати своїх дітей в школу.

Генеральний секретар ООН висловив глибоку занепокоєність зростанням в останні роки кількості випадків насилля щодо учителів у всьому світі. Школи, на його думку, мають бути безпечними та захищеними місцями для навчання.

Пан Гі Мун закликав центральні та місцеві влади різних країн подвоїти зусилля щодо забезпечення безпеки в школах, а також забезпечити покарання злочинців. Міжнародне співтовариство має докласти зусиль, щоб припинити будь-які зазіхання на право здобувати освіту.

26 березня в прикордонному районі на північному заході Пакистану по дорозі на роботу була застрелена одна з місцевих учительок. Релігійні екстремісти, які діють у цій місцевості, виступають проти отримання жінками освіти.

Інтернаціонал Освіти висловлює свої співчуття у зв’язку із смертю Шахназ Назлі, мужньої 41-річної вчительки, застреленої за своє бажання надати дівчаткам право ходити до школи. Ще п’ять учителів були вбиті в січні в районі міста Свабі у провінції Хайбер-Пахтунхва.

Інтернаціонал Освіти закликає президента і уряд Пакистану вжити усіх заходів, щоб припинити вбивства і насильство, які перешкоджають навчанню дівчат, і забезпечити право на освіту для всіх дівчат.

Інтернаціонал Освіти закликає забезпечити захист і безпеку всіх дівчат і вчителів, щоб вони могли скористуватися цим правом.


Міжнародний відділ ЦК Профспілки

(використано матеріал сайту Інтернаціоналу Освіти)

Схожі публікації


Догори