Пріоритети головування Греції в ЄС у сфері освіти

Пріоритети головування Греції в ЄС у сфері освітиЗ 1 січня 2014 року до Греції перейшло головування в Раді Європейського Союзу.

У сфері освіти ключовими пріоритетами грецького головування є висока якість, ефективні та справедливі системи освіти і навчання з метою поліпшення ситуації з працевлаштуванням в Європі.

За час головування Греції відбудуться дві зустрічі міністрів освіти. На першій, 24 лютого 2014 року міністри приймуть висновки Ради щодо ефективної й інноваційної освіти і навчання з метою інвестування в навички.

На зустрічі 20-21 травня 2014 року міністри освіти схвалять висновки Ради щодо забезпечення якості на всіх рівнях освіти та професійної підготовки і висновки Ради щодо якісної підготовки вчителів. В цих документах буде наголошено на необхідності забезпечення високої якості викладання шляхом адекватної початкової підготовки вчителів і їхнього безперервного професійного розвитку, підвищення привабливості професії вчителя.

На цій же зустрічі буде обговорено європейський стандарт у сфері вивчення мов.

Завершиться головування Греції в ЄС 1 липня 2014 року, після чого воно перейде до Італії.

Кампанія «За соціальну Європу»
Європейський комітет профспілок освіти оголосив про свою участь у Європейській профспілкової кампанії, яку буде проводити 4 квітня 2014 року Європейська конфедерація профспілок.

Це буде масова демонстрація за участю представників профспілок різних галузей, які пліч-о-пліч закличуть європейських політичних лідерів вжити заходів і перейти на новий шлях до більш соціальної Європі.

Демонстрація є частиною недавно започаткованої кампанії ЄКП «Новий шлях для Європи», яка добре поєднується з поточною кампанією Інтернаціоналу Освіти «Об’єднаймося заради якісної освіти».

Метою кампанії є відмова від жорстких заходів економії і заклик до збільшення інвестицій в освіту, стійке зростання і якісні робочі місця. Демонстрація дозволить профспілкам привернути увагу до цих питань депутатів Європарламенту та кандидатів на європейських виборах 2014 року. Учасники демонстрації закличуть їх підтримати соціальний вимір Європейського Союзу.

Європейський комітет профспілок освіти закликає усі членські організації взяти участь у демонстрації 4 квітня 2014 року й направити свої представницькі делегації в Брюссель. Настав час для європейських політиків, прислухатися і серйозно сприйняти занепокоєння і очікування громадян.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки
(використано матеріал сайту ЄКПО)

Схожі публікації


Догори