Національна профспілка вчителів Великобританії на захисті якісної освіти

Національна профспілка вчителів Великобританії на захисті якісної освітиНаціональна профспілка вчителів Великобританії заявляє, що новий проект закону про освіту для всіх, запропонований урядом, свідчить про хибні урядові пріоритети щодо вчителів, шкіл та учнів.

Переведення шкіл у статус академій звузить та поступово зведе нанівець існуючі механізми захисту працівників. Скорочення фінансування буде мати значні наслідки для шкіл та вчителів. Воно призведе до подальшого погіршення умов праці, збільшення навантаження і не сприятиме підвищенню оплати праці вчителів.

91,7% членів Національної профспілки вчителів Великобританії в Англії проголосували за проведення короткострокового одноденного страйку проти скорочення фінансування та за проведення переговорів щодо значної завантаженості учителів і поганих умов праці.

Страйк відбувся 5 липня 2016 року. У цей день профспілка також провела демонстрації та мітинги у регіонах. Профспілка відзначає високий рівень участі вчителів у страйку. Згідно з офіційними повідомленнями уряду, майже 7 тисяч державних шкіл були повністю чи частково закритими в цей день по усій Англії (літні канікули в Англії розпочинаються 19 липня).

Вчителі, що взяли участь в акціях протесту, вимагали збільшення обсягу фінансування шкіл і освіти в цілому, забезпечення гідних умов праці та зайнятості в усіх типах шкіл та поновлення переговорів щодо трудових договорів вчителів з метою врегулювання проблеми зростання навантаження.

Значне скорочення фінансування шкіл призводить до погіршення умов праці і великої завантаженості вчителів, що, в свою чергу, має негативні наслідки для освіти в цілому, впливаючи не тільки на вчителів, але також і на учнів.

Профспілка вимагає, щоб уряд взявся за вирішення реальних проблем, що існують в британських школах. Британський уряд має приступити до конструктивних переговорів з профспілками працівників освіти для того, щоб гарантувати надання високоякісної освіти та ефективне і дієве виконання свого мандату.

За повідомленням Національної профспілки вчителів Великобританії, школи вже знаходяться в умовах кризи найму і збереження педагогічних кадрів. Без істотних змін в питаннях оплати праці і умов праці, ситуація буде ще більше погіршуватися.

Виконуючий обов’язки Генерального секретаря Національної профспілки вчителів Великобританії Кевін Кортні заявив: «Вчителі вдалися до страйку з важким серцем, ми вибачаємося перед батьками за перерву в навчанні дітей.

Однак проблеми в освіті є занадто серйозними і їх не можна ігнорувати, і ми знаємо, що чимало батьків розділяють нашу стурбованість і підтримують наші дії. Наслідки для навчання дітей вже є реальними і серйозними. У результаті скорочення фінансування шкіл розміри класів у початковій і середній школах зростають, звужується вибір предметів, діти отримують менше індивідуальної уваги у зв'язку з тим, що вчителі та допоміжний персонал потрапляють під скорочення, або ж їх не заміщають після їх звільнення».

Профспілка продовжуватиме свою кампанію, спрямовану на забезпечення того, щоб навчання дітей не постраждало через бюджетні скорочення. Уряд повинен прислухатися до заклику профспілки інвестувати в освіту, а не скорочувати її фінансування.

Європейський комітет профспілок освіти висловив рішучу солідарність зі своєю британською членською організацією і продовжує підтримувати її зусилля із забезпечення справедливих умов праці та фінансування сфери освіти, а також щодо забезпечення надання високоякісної освіти.

 

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори