Продуктивний семінар в Дрогобичі

У Дрогобицькій міській організації Профспілки, яку очолює Олег Гук, відбувся семінар-навчання голів первинних організацій за участі начальника відділу освіти Дрогобицької міськради Віталія Вовківа, інспекторів відділу та економіста відділу освіти Марії Артемович.

Учасники цієї робочої наради мали можливість почути предметну інформацію про нове в освітянському законодавстві, зміни в умовах воєнного стану, ситуацію з фінансуванням галузі в області, поспілкуватися з фаховим юристом, заступником голови Львівської обласної організації галузевої профспілки Мар’яном Калиним. 

Дрогобицька територіальна організація нараховує 43 первинки. Впевненість у завтрашньому дні, відчуття плеча спільноти – це те, що, у певній мірі, дала така ділова зустріч, каже п. Олег. Вразливі питання, чому не всім освітянам дають однакові відсотки винагород за престижність праці, медогляди, тощо. 

Почули про те, як фінансово закінчується календарний рік. Дрогобицька міськрада скерувала на покриття освітньої субвенції 22 млн. грн. Середній відсоток винагороди за сумлінну працю в території складає в середньому 70% і десять – за престижність праці.

Прийнято Бюджет територіальної громади на наступний рік, в якому ще не визначено розміри освітянської субвенції, додає голова Дрогобицької міської організації Профспілки Олег Гук, та одним з наших спільних здобутків: в головний фінансовий територіальний документ внесена стаття, яка гарантує безоплатні медогляди працівникам освіти.

Після загальної зустрічі відбулася конструктивна розмова Мар’яна Калина з головним роботодавцем освітян Дрогобицької міськради Віталієм Вовківим та фінансистом Марією Артемович. Це, безперечно, додало контактності та порозуміння з соціальними партнерами профспілки.

 

Ольга Лобарчук, Львів 

Схожі публікації


Догори