Інформаційна діяльність – стратегічний ресурс профспілкових організацій

Сьогодні неможливо уявити повноцінне функціонування Профспілки без наявності у її діяльності інформаційної складової. Надаючи важливого значення інформаційній роботі,  Чернігівська обласна організація Профспілки  у режимі онлайн провела черговий семінар для голів організаційних ланок з питань медіаграмотності і використання соціальних мереж та месенджерів  для формування позитивного іміджу Профспілки та посилення мотивації профспілкового членства. 

Відкрила семінар Тетяна Матвеєва, голова обласної організації. Вона ознайомила учасників з планом навчання і зауважила, що винесені на семінар питання мають важливе значення у діяльності організаційних ланок. 

У роботі семінару взяла участь Інна Михальченко, завідувачка відділу інформаційного забезпечення та комунікацій ЦК профспілки працівників освіти і науки України. Вона зауважила, що сьогодні однією з умов ефективної інформаційної діяльності Профспілки є налагоджена система інформаційної політики, яка реалізується у співпраці з організаційними ланками, і продемонструвала учасникам семінару  презентацію  «Інформаційний обмін між  організаційними ланками Профспілки». 

Ознайомила із статистикою сайтів та активних сторінок у Фейсбук обласних організацій, зупинилася на методах комунікації  і охарактеризувала присутність українців у соціальних мережах та месенджерах.

Доповідачка наголосила, що важливим аспектом інформаційної роботи є безпека інформації та медіаграмотність і ознайомила присутніх із найбільш поширеними шахрайськими схемами в Україні.  

Переконувала голів організаційних данок  активно працювати над створенням власного інформаційного простору з якісним контентом, бо інформація сьогодні - це стратегічний ресурс, тому її відсутність призводить до серйозних репутаційних втрат.  

Учасники семінару щиро подякували Інні Михальченко за цікаву і змістовну інформацію та презентацію.

Щодо перспектив фінансового забезпечення галузі освіти на 2024 рік присутніх ознайомила Тетяна Матвеєва, голова обласної організації. Вона поінформувала  про засідання президії ЦК Профспілки, яке відбулося 21 листопада.

Ознайомила з рішенням президії про подальші дії організаційних ланок щодо продовження роботи з відстоювання належних обсягів фінансового забезпечення закладів та установ освіти, необхідних для своєчасної і у повному обсязі оплати праці працівників та виплати стипендій, цільового використання залишків освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників.

Олексій Лугина, юрисконсульт обласної організації  ознайомив учасників семінару  з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань». Зокрема   наголосив на змінах до ст. 252 Кодексу законів про працю України та ст. 41 Закону України  « Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» стосовно додаткової відпустки на час профспілкового навчання працівникам, обраним до складу виборних профспілкових органів. 

З основними вимогами до подання статистичної звітності за 2023 рік голів організаційних ланок ознайомила Ніна Дудка , заступник голови обласної організації.  Вона наголосила на необхідності провести відповідну роботу з профспілковими організаціями для отримання статистичної інформації.

У процесі проведення семінару голови організаційних ланок отримали необхідну інформацію для подальшої роботи та вичерпні відповіді на усі запитання. 

Чернігівська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори