Напередодні нового навчального року: підготовка обласної конференції, підтвердження репрезентативності

Напередодні нового навчального року: підготовка обласної конференції, підтвердження репрезентативностіВже менше, ніж за два тижні навчальні заклади Чернігівської області відкриють свої двері для тисяч студентів та школярів, а освітяни, в свою чергу, знову стануть до роботи.

Традиційно, напередодні цієї події в м. Чернігові відбувається обласна конференція педагогічних працівників. Цього року, освітяни нашого краю зберуться 27 серпня для того, щоб обговорити перспективи галузі на наступний навчальний рік, а також визначити проблеми, які необхідно вирішити для подальшої ефективної роботи.

Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України активно готується до цього заходу. Так, 21 серпня в Навчально-методичному центрі профспілок проведено секцію голів структурних ланок організації, де обговорювались тези майбутнього виступу голови обласної організації Профспілки на конференції.

Дискусія щодо цього питання відбулася в продовження виступу Тетяни Матвеєвої щодо основних напрямів діяльності обласної організації в питанні соціально-економічного захисту членів профспілки в сучасних умовах.

Голови районних, міських і первинних профспілкових організацій висловили переважно типові для більшості регіонів освітянські проблеми: хронічне недофінансування освітніх закладів, несвоєчасність виплати зарплати, відряджувальних, відпускних, введення нового штатного розпису ЗОШ, особливості початку цього навчального року.

У процесі обговорення профспілкові лідери відзначили дієвість і значний потенціал укладених обласної і районних угод, що дозволило в Чернігівській області вирішити частину освітянських проблем, які в інших регіонах нашої держави залишаються досі актуальними. Усі ці, а також багато інших питань голова обласної організації Профспілки озвучить протягом свого виступу на конференції педпрацівників 27 серпня.

Всі голови територіальних організацій поділились своїми враженнями від відвідування освітянських осередків Сумської області та від спілкування з колегами з Київщини, що відбувалось в рамках Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа».

Юрисконсульт обласної організації Профспілки Олексій Лугина проаналізував нові нормативні акти, що стосуються питання діяльності профспілки та захисту спілчан. Зокрема, постанови Кабінету Міністрів України від 13.06.2012 № 526 «Про внесення змін до Порядку проведення індексації грошових доходів населення» та законодавства про захист персональних даних.

На завершення навчання, відбулася приємна і важлива подія: 15 районних та міських організацій Профспілки працівників освіти і науки України отримали свідоцтва про підтвердження репрезентативності з рук заступника начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області Станіслава Юрченка.

Голова обласної організації Профспілки Тетяна Матвеєва з цього приводу відзначила: «Наша Профспілка фактично єдина в області, яка серйозно перейнялася питанням підтвердження репрезентативності. Ми і надалі будемо продовжувати цю роботу, яка направлена на утвердження нашої організації як надійного і серйозного соціального партнера».


Віталій Копиш
Чернігівська обласна організація Профспілки



Напередодні нового навчального року: підготовка обласної конференції, підтвердження репрезентативностіНапередодні нового навчального року: підготовка обласної конференції, підтвердження репрезентативності

Напередодні нового навчального року: підготовка обласної конференції, підтвердження репрезентативності

Схожі публікації


Догори