Колеги збагатилися досвідом роботи

Колеги збагатилися досвідом роботиВ учнів, вихованців та педагогів освітніх установ набирає обертів навчальний рік. Діти і їх наставники занурюються в чарівний світ пізнання. Не відстають від них і голови профспілкових освітянських організацій Херсонської області.

11 жовтня 2012 року голови міських, районних організацій, члени ревізійної комісії обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України зібралися на пероні Херсонського залізничного вокзалу аби вирушити в триденну подорож на захід держави для участі у семінарі, зустрічі з колегами – лідерами профорганізацій закладів освіти Хмельницької області.

У програмі навчання були: спілкування з головою Хмельницької обласної та Кам’янець-Подільської міської організацій Профспілки, робота на базі чотирьох первинних освітянських профспілкових організацій міста Кам’янець-Подільський.

Голова спілчан області Анатолій Степанович Яримюк познайомив нас з основними напрямами роботи обласної організації, позитивними надбаннями з питань соціально-економічного захисту та культурно-духовного забезпечення.

Головним досягненням в роботі обласної профорганізації Анатолій Степанович вважає активну взаємодію з керівництвом управління освіти і науки обласної держадміністрації. Цікаво і корисно нашій делегації було слухати про наміри вирішити питання житлово-побутового забезпечення спілчан. Так, у місті Хмельницькому, за домовленістю з міською владою, ведеться активна робота по забезпеченню освітян, наряду з представниками інших бюджетних галузей, доступним житлом, адже такі наміри є і в Херсонській області.

Із зацікавленістю слухали виступ голови Кам’янець-Подільської міської організації Профспілки, голови контрольно-ревізійної комісії ЦК Профспілки Олени Савівни Ферманюк. Вона акцентувала увагу присутніх на особливостях фінансового забезпечення працівників галузі, реалізації соціальних проектів, які були здійснені за останні роки.

Предметом особливої гордості міська організація вважає успіхи в питаннях організації оздоровлення спілчан та членів їх родин. У ході зустрічі господарі відповіли на численні запитання профактивістів з Херсонщини, що стосувались фінансування галузі, задоволення соціально-економічних потреб спілчан, організації співпраці з фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Змістовним, цікавим і повчальним був обмін досвідом роботи в первинних профорганізаціях дошкільного начального закладу №23 «Лелека», Кам’янець-Подільській загальноосвітній школі-інтернаті № 2, навчально-виховному комплексі № 17 та міському центрі дитячої творчості.

Ми відзначили багато спільного в роботі щодо виконання Статутних норм та вимог, соціального захисту, організації відпочинку та змістовного дозвілля членів профспілки, розвитку туризму, спортивно-масової роботи. Було чому повчитись у наших колег і з питань мотивації профспілкового членства.

Знайшовся час і для активного та напрочуд змістовного відпочинку. Із величезним зацікавленням наша делегація ознайомилася з історичними пам’ятками Кам’янщини та сусідніх регіонів, здійснила незабутню подорож річкою Дністер та пізнавальну екскурсію містом Хмельницький.
Залишали учасники семінару Подільський край з гарним настроєм, із солідним багажем теоретичних і практичних знань в питаннях захисту прав спілчан, і, звичайно ж, багатшими на нових друзів, на приємні враження та позитивні емоції.


Людмила Кучерява,
Голова Херсонської обласної організації Профспілки


Колеги збагатилися досвідом роботиКолеги збагатилися досвідом роботи

Колеги збагатилися досвідом роботиКолеги збагатилися досвідом роботи

Схожі публікації


Догори