Фінанси люблять облік

Фінанси люблять облікЛьвівська обласна Профспілка освіти і науки України, яку очолює Марія Яцейко, відзначається послідовністю в контролі за витрачанням профспілкових коштів.

Черговий контроль і перевірка були проведені у Шевченківській та Турківській районних організаціях за участю членів комісії – заступника голови обласної організації Галини Долішньої, завідувачки фінансовим відділом Ганни Березовської, голови Самбірської районної організації Ірини Цуприк, голови ревкомісії Степана Бурбана, голови районної організації Залізничного району Львова Людмили Попович.

В обох організаціях серед позитиву визначено наявність комп’ютерів, робочих кабінетів, те, що відпрацьований діловий контакт із бухгалтеріями роботодавців у питанні безготівкової сплати профвнесків, що сприяло своєчасному і повному надходженню коштів. Є заяви членів Профспілки про згоду безготівкової сплати. Найбільша сума профвнесків в цих організаціях витрачена на допомогу членам Профспілки.

На жаль, зауважили члени групи контролю, зовсім не використовуються кошти на спортивні заходи, в Турківській – на оздоровлення дітей у дитячих таборах. В оздоровленні дітей спілчан доволі успішною є профорганізація Шевченківського району Львова.

Рекомендовано головам обох районних організацій до розподілу коштів більше залучати профактив. Нецільову благодійну допомогу виплачувати на підставі рішень не лише профкомів, але й президій районних організацій Профспілки.

Президія затвердила бюджет Львівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки на 2013 рік, прозвітувавши за попередній.

Голова обласної організації Марія Яцейко поінформувала присутніх про результати звернень до Верховної Ради, Президента, галузевого міністерства з приводу фінансування працівників галузі і отримала відповідь Міністерства, яка надійшла нещодавно:

«...питання щодо розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду у 2013 році законодавчо не врегульовано, базовий посадовий оклад працівника першого тарифного розряду ЄТС залишається у розмірі, який був станом на 1 грудня 2012 року – 839 гривень. Працівникам 1-2 тарифного розряду посадові оклади у штатному розписі встановлюються на рівні мінімальної заробітної плати з 1 січня 2013 року – 1147 гривень. За іншими тарифними розкладами ЄТС посадові оклади (тарифні ставки) встановлюються у розмірах, які діяли станом на 1 грудня 2012 р.

Відповідно до ст.32 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», статі 14 Закону України «Про освіту» місцеві органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування здійснюють держполітику в галузі освіти і в школах їх компетенції встановлюють, не нижче визначених мінімальних нормативів, обсяги бюджетного фінансування навчальних закладів, що є комунальною власністю, та забезпечують фінансування витрат на їх утримання.

Порушені у зверненні питання доручено перевірити управлінню освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. Питання перебуває в облдержадміністрації на контролі».



Ольга Лобарчук,
Львівська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори