Робота профспілкових організацій Куликівського району: розгляд питання на президії обкому

Робота профспілкових організацій Куликівського району: розгляд питання на президії обкому29 березня відбулося чергове засідання президії комітету Чернігівської обласної Профспілки працівників освіти і науки України. Серед основних питань порядку денного: робота профспілкових організацій Куликівського району щодо організаційного зміцнення Профспілки, інформаційного забезпечення та вдосконалення форм і методів внутрішньоспілкової діяльності; а також організація відпочинку та оздоровлення дітей членів Профспілки у 2013 році.

Щодо першого питання була заслухана доповідь Ніни Трикашної – голови Куликівської районної організації Профспілки, а також співдоповідь Ніни Дудки – заступника голови обкому Профспілки.

Відповідно до наданої інформації до складу районної організації входять 26 первинних профспілкових організацій, які об’єднують 542 члени профспілки, що складає 93% від кількості працюючих. Райком профспілки працює над створенням нових первинних профспілкових організацій за рахунок відкриття дошкільних навчальних закладів.

Районний комітет, його президія, первинні профспілкові організації планують свою роботу, дотримуючись статутних вимог щодо періодичності проведення засідань виборних органів. Щорічно на засіданні президії комітету заслуховуються питання щодо організаційного зміцнення та вдосконалення форм і методів внутрішньоспілкової роботи у якійсь із первинних організацій.

Первинні профспілкові організацій здійснюють свою діяльність згідно Положень про ці організації.

У первинках налагоджено облік членів Профспілки, видають профспілкові квитки. Профкоми первинних організацій розглядають на своїх засіданнях питання захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників. У районі є практика проведення профспілкових зборів з єдиним порядком денним (наприклад, «Дієва первинка - сильна Профспілка - захищені працівники»).

Щороку проводиться районний огляд-конкурс і визначаються кращі організації. Переможець конкурсу бере участь у огляді організацій в рамках обласного огляду-конкурсу. Також заклади освіти постійно беруть участь у проведенні конкурсу з охорони праці.

Система соціального партнерства в районі ґрунтується на Угоді між відділом освіти і комітетом районної організації Профспілки, яка була схвалена 23 березня 2012 року. Щорічно на пленумах комітету заслуховуються звіти сторін угоди про виконання її положень. Районний комітет регулярно вносить пропозиції до органів влади із соціальних питань. Так, протягом 2012 року було надіслано листи органам районної влади, звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України з приводу заборгованості з виплати заробітної плати.

Районний комітет надає важливого значення навчанню профактиву. На підтвердження цього були наведені цифри щодо позитивної динаміки витрат на цю статтю профспілкового бюджету (за 2012 рік — 4%). У районі працюють профспілкові гуртки на базі Салтиково-Дівицької, Смолянської та Виблівської ЗОШ.

Можна констатувати, що комітет районної організації дещо активізував роботу по інформаційному забезпеченню членів профспілки, використовуючи з цією метою матеріали обкому профспілки та власні інформаційні напрацювання. Безперечно покращить інформаційну складову діяльності райкому Профспілки і придбання комп’ютера і принтера.

З метою відзначення позитивної практики роботи Куликівської районної організації Профспілки, а також посилення деяких напрямків її діяльності, Президією обласного комітету була прийнята відповідна постанова.

Після розгляду даного питання члени президії приділили увагу іншому важливому напряму роботи. Адже не зважаючи на затяжну весну, наближається літо — період організації відпочинку та оздоровлення дітей членів Профспілки.

Обговоривши основні напрями роботи та завдання на літній сезон 2013 року, члени Президії прийняли постанову щодо цього питання.

Віталій Копиш, Чернігівська обласна організація Профспілки


Робота профспілкових організацій Куликівського району: розгляд питання на президії обкому

Схожі публікації


Догори