Свято “ВОДОГРАЙ» - Оржицький район Полтавської області

Свято “ВОДОГРАЙ» - Оржицький район Полтавської області
Там пісню вітер ганяє крилом.
Без «Водограю» не можу ніяк,
Зі мною вся профспілкова сім’я


Районне спортивно-мистецьке свято «Водограй» у цьому році проводиться втретє. Щороку в ньому беруть участь 300-350 працівників освітньої галузі з метою популяризації і розвитку спортивно-мистецьких традицій, зміцнення здоров’я, організації відпочинку.

Цього року свято набуло нового забарвлення. Нові штрихи, позитивні емоції були внесені завдяки щедрій підтримці народного депутата Володимира Пилипенка. Помічник депутата Василь Миколайович Гальченко, який взяв активну участь у святі, вручив всім педколективам подяки депутата, переможцям волейбольного турніру – іменний кубок, м’ячі, переможцям пісенного конкурсу – цікаві дорогоцінні книги, грошові винагороди та сувеніри.

А яке ж українське свято без задушевної пісні? А якщо на березі Сули збирається така кількість талантів, то воно стає незабутнім. Одним з таких етапів «Водограю» був «Пісенний передзвін» між колективами шкіл. Хочеться відмітити творчий підхід, професіоналізм, відповідальне ставлення, майстерну підготовку педагогічних колективів до цього конкурсу. Ця частина свята особливо полюбилася всім учасникам, тому з кожним роком таланти освітян розкриваються все яскравіше.

З ініціативи членів оргкомітету було прийнято рішення обрати кращий голос «Водограю». Це звання отримала голова профспілкового комітету, вчитель початкових класів Чевельчанської ЗОШ І-ІІІ ст. Віта Миколаївна Шупортяк. Вона зачарувала всіх своїм ніжним співом, душевністю. Пісні в її виконанні завжди неповторні і не залишають нікого байдужими. Вразив стриманістю, ліричністю, оригінальністю, глибоким патріотизмом виступ дуету з Зарізької ЗОШ І-ІІІ ст. у складі Сергія Проценка та Руслана Трояна. Їх пісня «Летіла зозуля» відобразила сучасне бачення, найбільш змістовно виразила суть української пісні та конкурсу в цілому. Народний гумор, талант українців, велич душі, справжній весняний розмай відчувався у виступі Круподеринської ЗОШ І-ІІІ ст. Тонкі ліричні ноти, заворожуючий спів продемонстрували визнані аматори сцени Юлія Литвиненко, Катерина Федорець та Євген Павлов із Золотухівської ЗОШ І-ІІ ст. Дуети із Староіржавецької ЗОШ І-ІІІ ст. у складі Черненко Лілії та Куць Тамари, Кожушко Наталії, Мазур Валентини із Денисівської школи, Гребіша Миколи та Пустовой Ярини із Хорошківської школи порадували майстерним виконанням українських пісень. Їх виступи глядачі освітянських концертів сприймають з тонкою душевною насолодою. А ще був приз глядацьких симпатій, який отримала Лантух Анжела, учитель англійської мови Круподеринської ЗОШ І-ІІІ ст. та приз наймолодшої учасниці свята, який отримала Федоренко Юля з Тарасівки. Відзначилися масовістю учасників Чутівська, Величківська, Куйбишевська, Савенська школи. Оригінальністю виконання – Оржицька, Лазірківська, Онішківська, Яблунівська школи.

Після пісенного конкурсу та смачного обіду 17 освітянських команд змагалися у волейбольному турнірі. Після проведеного жеребкування команди вступили в боротьбу на трьох майданчиках, які добре підготували представники Чутівської ЗОШ. До півфіналу ввійшли 4 команди: Райозеро, Чутівка, Яблунево та Лукім’я. Вони й визначали фіналістів. Отож до головного фіналу увійшли волейболісти з Яблуневого та Чутівки. За третє місце змагались команди з Райозера і Лукімя. Через втому лукімчани поступились команді з Райозера 0:2. А в фіналі переміг педколектив Чутівської ЗОШ, він і був нагороджений Кубком народного депутата. Всі освітяни району щиро вдячні народному депутату Володимиру Пилипенку за спонсорську допомогу у проведенні свята.

«Водограй» подарував багато приємних миттєвостей, додав наснаги для успішного завершення цього навчального року, засвідчив, що освітяни району талановиті та сильні духом.

Тож недаремно слова з пісні педагогів з Оржицької школи стали лейтмотивом всього свята: «Без водограю не можу ніяк, зі мною вся профспілкова сім’я».

Свято “ВОДОГРАЙ» - Оржицький район Полтавської області    Свято “ВОДОГРАЙ» - Оржицький район Полтавської області

Схожі публікації


Догори