У Чернігові відзначили кращих освітян області

У Чернігові відзначили кращих освітян областіЩороку у першу неділю жовтня щедра осінь дарує нам чудове свято – День працівників освіти. Цього дня вшановують представників найблагороднішої професії, які своєю щоденною сумлінною працею, розумом, умінням і досвідом закладають підвалини освіченості та моральності, виховують у підростаючого покоління почуття патріотизму і любові, поваги до свого народу, його культури і рідної мови.

Напередодні свята в приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації під зворушливі акорди класичної музики розпочалася урочиста зустріч в.о. голови облдержадміністрації Сергія Журмана та голови обласної ради Миколи Звєрєва з кращими представниками педагогічної громади Чернігівщини – лауреатами обласної премії імені Софії Русової та Георгія Вороного.

У заході також взяли участь начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Матвеєва, працівники Управління освіти і науки облдержадміністрації.

На початку заходу усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих в зоні проведення АТО українських воїнів, які героїчно боролися за суверенітет і територіальну цілісність, свободу і незалежність своєї Батьківщини.

Розпочинаючи зустріч Сергій Журман відзначив, що цьогорічний День працівників освіти педагоги області зустрічають зі значними успіхами, про що свідчать високі досягнення у навчанні та науковій роботі, які демонструють їхні вихованці. У всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних змаганнях школярі області вибороли 67 дипломів. Вісім із них удостоєні стипендії Президента України, один – стипендії Кабінету Міністрів. За результатами зовнішнього незалежного оцінювання 23 тестування оцінено в 200 балів, що дало можливість здібним учням навчатися за державним замовлення у престижних вищих навчальних закладах.

Не менш вагомими є досягнення і потужного професорсько-викладацького колективу області, який щороку готує кваліфіковані кадри для різних галузей економіки області та всієї держави. За підсумками Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2013-2014 навчальному році 15 студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації області вибороли 16 дипломів.

До щирих привітань освітянського загалу області приєднався і Микола Звєрєв. Голова обласної ради зауважив, що рівень успішності будь-якої держави напряму залежить від рівня надання якісних освітніх послуг.

Традиційно за успішну педагогічну працю та вагомі досягнення в справі навчання й виховання підростаючого покоління двадцятьом представникам загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів вручено дипломи лауреатів обласної премії імені Софії Русової.

Кращих серед кращих педагогічних і науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів удостоєно обласної премії імені Георгія Вороного.

Кожен педагог-лауреат премії – це розумна та цілеспрямована людина, з креативним мисленням та оригінальними поглядами на сучасну освіту, а також новітніми ідеями в методиці та технологіях навчання.

Зі словами щирої вдячності за високу оцінку роботи, підтримку і увагу звернулись учитель історії Гурбинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Ніна Дяченко, викладач географії, екології, основ природознавства Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка, голова первинної профспілкової організації Юрій Скиба, начальник Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Микола Шпак, учитель початкових класів Ріпкинської гімназії Світлана Гарус.

За інформацією управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації


У Чернігові відзначили кращих освітян областіУ Чернігові відзначили кращих освітян області

Схожі публікації


Догори