За два дні до вечору всіх святих…

За два дні до вечору всіх святих…29 жовтня 2014 року профспілковий комітет студентів Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка зібрав в актовій залі майже всіх студентів, щоб попрощатися з старим і непотрібним та відсвяткувати Helloween!

Ведучі конкурсної програми члени культурно-масової комісії Мащенко Катерина та Колісник Владислав розпочали свій виступ із інтригуючого повідомлення, що саме в цей вечір немає ні минулого, ні майбутнього. І тому треба насолоджуватися містичним «зараз», якого на справді не існує.

Свято Helloween зародилося ще в дохристиянську епоху, у племенах кельтів, які заселяли землі Ірландії, Північної Франції та Англії. За їхніми легендами, у ніч на 1 листопада приходив Новий рік і відкривався кордон між світами живих і мертвих. Щоб не стати жертвою привидів, потрібно було своїм страшним виглядом їх налякати. Ця традиція існувала, поки не прийшло християнство: представники духовенства заборонили навіть згадувати про цю ніч. Але в ІХ ст. католицька церква перенесла день святих із 13 травня на 1 листопада, і, за іронією долі, кельтське свято знову відродилося! Ніч перед цим днем називається Helloween, що в перекладі означає – вечір усіх святих.

На сьогодні, перейнявши ірландські традиції, майже всі країни світу використовують це свято як забавку і веселяться з превеликим задоволенням. Студенти нашого коледжу теж не залишились осторонь, і тому вирішили його відсвяткувати. Програма, яку запропонував профком студентів складалася з 5 конкурсів: сценка з життя вампірів чи привидів, пісня на «жахливий» сюжет, танець, складання заповіту та гумористична озвучка уривку з фільму жахів.

Оцінювало виступи не менш «жахливе» й креативне журі, в складі якого були директор коледжу Попенко О.М. представлена ведучими в ролі Снігової Королівни, Балицька Ганна — у ролі Мінні Маус, Могильнікова Дарія – Супервумен, Худоян Діана – Маліфесента й Харевич Руслан – граф Дракула.

У «страшно» жартівливих випробуваннях узяло участь три команди сміливих борців проти привидів, які представляли такі відділення: початкове, фізичного виховання і видавничої справи та редагування. Кожна команда по-своєму була цікавою й оригінальною. У результаті, за визначенням компетентного журі, «перемогла» дружба, і всі отримали солодкі подарунки.

Після конкурсної програми за запрошенням профкому студенти вирушили до їдальні на дискотечний майданчик, де Голуб Богдан, член культурно-масової комісії профкому, енергійною музикою подарував усім ще кілька годин веселого й драйвового настрою!

Олена Лисенко
голова первинної профспілкової організації студентів Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка


За два дні до вечору всіх святих…За два дні до вечору всіх святих…

За два дні до вечору всіх святих…За два дні до вечору всіх святих…

Схожі публікації


Догори