Вчителі про індексацію не забули

Вчителі про індексацію не забулиУ відповідь на акцію протесту вчителів міста Дрогобича під проводом міської організації профспілки працівників освіти і науки місцева влада і роботодавець все ж знайшли ресурс, щоб на початку нового 2016-го року виплатити освітянам кошти індексації зарплатні за 7 місяців минулого року і за грудень.

Голова міської профорганізації Олег Гук каже: профспілка виконуватиме свою оборонну місію до кінця, і до 100 днів перебування нового міського голови на посту, що випадає на середину лютого, намагатиметься зустрітися з очільником територіальної громади з приводу подальшого погашення освітянського боргу.

На думку міського профлідера послідовна позиція профспілки має свої наслідки. До позитиву відносяться по великому рахунку навіть мінуси, коли соціальним партнерам не до снаги строптивість громадської організації і їй намагаються «ВКАЗАТИ НА СВОЄ МІСЦЕ», пресуючи керівників, дитячих дошкільних установ міста зокрема, в організації «виходу з профспілки».

Втім, хто, не подумавши, виходить за компанією під диригування керівників, спохопившись у скрутній ситуації та зоставшись без матеріальної і моральної, юридичної підтримки особливо, дає задній хід і пише нову заяву на вступ.

Мабуть, для профспілки настали часи постійних зустрічей зі спілчанами, трудовими колективами, каже профлідер сусіднього Трускавця М.І. Заміщак. Освітян курортного містечка очолив новий роботодавець, виходець з директорського середовища Дрогобича. Спільними зусиллями, у яких певним локомотивом була і профспілка, очолювана Марією Заміщак, влада і роботодавець знайшли 2 млн. грн. на виплату індексації освітянам та медичним працівникам. Курортна пріоритетна галузь поволі спинається на ноги після втрат вагомого сегменту гостей зі східних областей і Росії.

Однак нічого не приходить само собою. Якщо на мерське крісло в Дрогобичі претендували 16 кандидатів, то є ще сфери, і вони їх знають, де можна «знайти» чи то пак, заробити гроші для 70-тисячного міста, визначити його економічні локомотиви. Громаді ж треба не лінуватися питати з тих, хто так активно добивався керівного крісла. Свідомим освітянам чи не найперше не пасує дозволити себе дурити. Як кажуть: назвався грибом, лізь у борщ.

Ольга Подолян,
м. Дрогобич, Львівська область

Схожі публікації


Догори