Федеріка Могеріні зустрілася зі студентами КНУ

Верховна представниця Європейського Союзу з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні 12 березня 2018 року прочитала публічну лекцію в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

На початку заходу виступив ректор КНУ Леонід Губерський, який відзначив, що для Університету велика честь зустрічати у своїх стінах таку високу гостю, і подякував пані Федеріці за те, що вона знайшла час, аби зустрітися зі студентами та професорсько-викладацьким складом.

У своїй промові Леонід Губерський також закцентував на тому, що підтримка Європейським Союзом України зростає не лише в аспекті миротворчих місій, але й у сфері освіти. «Шевченків університет вдячний за сприяння у реалізації важливих освітніх програм, таких, як «Erasmus», «Tempus», «Горизонт 2020». Лише цього року КНУ підписав понад 40 угод із європейськими закладами вищої освіти», – підсумував ректор КНУ.

«З представниками влади зустрічаюся часто, але зустріч із вами особливо важлива. Найважливіша в кожній країні посада – не президент, чи прем’єр, а громадянин. Ви це добре показали під час Майдану. Зміни, які мають наблизити Україну до ЄС, сьогодні ближче, ніж будь-коли», – розпочала свою промову Федеріка Могеріні.

Загалом лекція головної дипломатки ЄС була присвячена інтенсивності впровадження реформ в Україні, питанням партнерства України з ЄС, торгівельним положенням Угоди про Асоціацію, вільному функціонуванню громадянського суспільства та ін.

Федеріка Могеріні підкреслила: «Крим – це Україна, Донбас – це Україна… Наші кордони не можуть бути зламані воєнною силою – це принципи миру й безпеки на континенті. Ви можете покладатися на ЄС у відновленні територіальної цілісності».

Також верховна представниця ЄС розповіла студентам про кампанію «Прямуємо разом»: «Українці недостатньо знають про програми ЄС в Україні. Тому ми розпочинаємо комунікаційну кампанію «Прямуємо разом» задля поінформованості про програми ЄС та можливості, що вони пропонують українцям».

Наостанок пані Федеріка звернулася до студентів: «Молодь – не тільки майбутнє, це сучасне країни. Найвища посада – громадянин, це основа демократії. ЄС на вашому боці, ви – єдина країна у всьому світі, з якою ми маємо найбільш амбітну програму».

Зустріч було організовано Міжнародним відділом КНУ під керівництвом проректора Петра Беха.

Довідково

«Прямуємо разом» (Moving Forward Together) – це комунікаційна кампанія Представництва ЄС в Україні. Її мета – підвищити обізнаність українців про результати та переваги співпраці України та ЄС. Кампанія розроблена проектом «Комунікація Європи в Україні».


Центр комунікацій КНУ імені Тараса Шевченка

Схожі публікації


Догори