Дрогобицький педуніверситет здобув кошти на велостоянки

Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка переміг у конкурсі громадських проектів, оголошений цьогоріч комунальною установою «Інститут міста» Дрогобицької міської ради.

За результатами голосування в Інтернеті та прямому голосування, в тому числі в центрі надання адмінпослуг міськради, зайняли перше місце і отримають152 550 грн. на встановлення велопарковок і лавочок біля всіх 8-ми корпусів педінституту.

А все почалося з ініціативи та написаного проекту на міський конкурс активісткою профбюро інституту іноземних мов педуніверситету Анастасії Кухар. Вона, розповідає голова студпрофкому Ігор Гівчак, – є великою прибічницею велоспорту і прагне про розвиток його у вищому навчальному закладі. У цьому нам, додає профлідер, з такими молодими людьми по дорозі. Це проект на здоровий спосіб життя і безкоштовний проїзд на навчання з ближніх сіл та різних куточків 70-тисячного міста.

Довелось на початках (терміни голосування доволі стиснуті – з кінця квітня до 6 травня), признається пан Ігор, докласти зусиль студентського і викладацького профкомів за дієвою підмогою ректорату, й мобілізувати студентів та викладачів на активну участь в проекті на стадії голосування.

Добрим каталізатором стала активність студентів та колег музучилища, який теж  виграв проект в цій же номінації – загальноміських – з реконструкції ближнього відпочинкового скверу.

Ця перемога додає університету не лише плюсів у покращанні інфраструктури за рахунок міського бюджету – на громадські проекти другий рік поспіль виділяються кошти і цьогоріч чи не втричі більше – півмільйона на загальноміські й локальні, а й спонукує молодих людей – майбутніх педагогів – до громадської активності і активної позиції в сусупільстві. Цьогорічний старт виявився результативним.

Ольга Лобарчук,

Львівська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори