Час для змагань із туризму

У травні цього року відбулися 36-ті обласні змагання з туристського багатоборства серед педагогічних працівників Вінниччини.

Уже за звичаєм вони відбулися у селі Воробіївка Немирівського району Вінницької області за сприяння Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки, Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА, обласного Центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій.

Із вітальним словом до учасників туристських змагань звернулися голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов, заступник голови Немирівської райдержадміністрації Петро Бугаков, голова Воробіївської сільської ради Немирівського району Олександр Малицький, директор Вінницького обласного Центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій Лідія Юхнович, головний суддя змагань Анатолій Роздорожнюк. Вітання педагогам передали заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк, в. о. начальника Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк, голова Немирівської райдержадміністрації Юрій Погорелюк.

Цього року змагання з туристського багатоборства серед педагогічних працівників Вінниччини зазнали деяких змін. З метою залучення більшої кількості учасників обласних туристичних змагань серед педагогічних працівників команди-учасниці поділили на дві групи – професіоналів та аматорів. Таким чином призерів стало удвічі більше, що неабияк порадувало команди і задало їм конкурсного духу.

Участь з змаганнях взяло 13 команд з районів, міст та ОТГ області. Свої таланти педагоги демонстрували у таких конкурсних програмах: техніка пішохідного, гірського, водного та велосипедного туризму, встановлення намету, розпалювання туристської ватри, укладання рюкзака, в’язання вузлів, та туристсько-краєзнавча вікторина.

За результатами змагань серед педагогів-професіоналів І місце виборов Вінницький район, на ІІ місці – м. Вінниця, третім став Козятинський район. Команди були нагороджені такими грошовими преміями: за І місце – 2000, за ІІ місце – 1500, за ІІІ місце – 1000 гривень.

Переможцями серед команд-аматорів стали: І місце – Барський район, ІІ місце – Крижопільський район, ІІІ місце – Іллінецька міська ОТГ. Рішенням Президії обкому Профспілки освітян вони відзначені грошовими преміями у розмірі 1500, 1000 і 800 гривень відповідно.


Вінницька обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори