Освітянське літо в «Проліску»

Трускавецький пансіонат «Пролісок», який належить Львівській обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України, щороку набирає позитивних обертів та популярності в освітянському середовищі краю та України.

Викладачка валеології Рівненського державного гуманітарного університету Олена Шевчук відпочиває тут вдруге. «Як на іншу планету потрапила, – каже Олена Анатоліївна, – атмосфера сімейна, доброзичлива, працівники випереджають будь-яке твоє побажання – від табуретки на процедури до страви, що більше до смаку. Кухня – відмінна, середовище – своє, близьке, культура персоналу неперевершена. Путівка на 12 днів із профспілковим здешевленням мені дісталася за 40 відсотків від повної вартості».

Колегу жваво підтримала вчителька Мшанського НВК імені Тесляка з Городоччини Надія Дільна. Сказавши, що мають намір написати подяку директорові Юрію Шевціву. «Здається, він тут днює й ночує». Сюди, каже, приїжджає через рік і вже багато разів через хворобу нирок.

Голова профкому школи Мар’яна Набит та голова районної організації галузевої профспілки Ганна Вакар дбають про те, щоб спілчани ще з грудня мали інформацію, як, де і за яку вартість можуть оздоровити себе і своїх дітей. Дуже уважні до наших проблем профлідери.

«Сплачую за путівку теж лише 40 відсотків вартості, скориставшись обласною та районною програмами профоздоровлення. Скажу вам більше, – продовжує Надія Іванівна,– профспілка для мене все! Коли виникли суперечки при розподілі профспілкових коштів у первинній організації, я сказала, що для мене профорганізація зробила стільки, що я не маю жодних моральних і матеріальних претензій. Відмовилась від профдопомоги. На жаль, багато наших колег нічого знати не хочуть, а, може, на даний момент у них усе гаразд зі здоров’ям і зарплатою, якої для них теж домоглася профспілка. Дозволяють собі невдячність, бездумність дій… Не хочу називати сусідів, які так поводяться, бо живуть вони нинішнім днем. Хочу, щоб ми всі подумали про завтрашній, разом легше добитися своїх прав,  маємо, як ніхто, свій оздоровчий заклад, який розбудовується і це треба цінувати, докладатися, берегти».

25 вчителів початкових класів із Сокальщини, Червонограда перебували в пансіонаті на курсах підвищення кваліфікації, поєднуючи корисне з відпочинком та оздоровленням. Через те, що в деяких первинних організаціях голови профкомів не надають належної уваги інформуванню спілчан, дехто не знав, що, наприклад, Червоноградська міська організація освітянської Профспілки, як сказав її очільник Микола Колесник, повертає курсантам 500 гривень вартості путівки, що не виключає інший механізм здешевлення путівок, які отримують спілчани до «Проліска» за профспілковими програмами оздоровлення.

Про популярний оздоровчий табір на території свого району мали застарілу інформацію. Спілкування з тими, хто відпочивав у перший місяць літа в Трускавецькому пансіонаті, переконало: поінформованість пересічних спілчан через профспілкові стіннівки, через безпосереднє спілкування з профлідерами – мотивація членства та вінець тієї великої роботи, яку проводить постійно галузева освітянська професійна спілка на всіх рівнях.

 

Ольга Лобарчук, Львів 

Схожі публікації


Догори