У «Пролісок» хотіли б приїхати ще раз

У «Пролісок» хотіли б приїхати ще разПрофспілкова оздоровниця освітян у Трускавці набирає обертів.

Минулоріч рекордсменами за кількістю гостей пансіонату «Пролісок» стали спілчани Запорізької області. Таку популярність вчительської оздоровниці у цій області директор пансіонату Юрій Шевців пояснює прямими зв’язками з районними організаціями і доброю поінформованістю членів Запорізької обласної організації Профспілки. Цьогоріч запоріжців наздоганяють за кількістю придбаних путівок освітяни Рівненської, Черкаської та Луганської областей.

Кожної зміни, а вона у пансіонаті триває 12 днів, «Пролісок» приймає понад п’ятдесят гостей. Щорічно своє здоров’я поправляють близько тисяча освітян, п’ята частина з яких в осінньо-зимовий період поєднує приємне з корисним – це слухачі курсів підвищення кваліфікації з Львівщини. У кожну літню дванадцятиденну в пансіонат приїжджають 5-6 освітян з нашого регіону.

Найважливішим фактором придбання путівки в профкомах чи на пряме замовлення, яке можна здійснити, відвідавши сайт Трускавця чи за телефоном 0677069845, є мінеральна вода «Нафтуся». Бювет за 10-15 хвилин ходи від пансіонату. Вартість проживання і харчування «економ-класу» – 45 грн. на добу «стандарт» і «пів люкс» обходяться членові профспілки відповідно в 75 і 205 грн. Комерційна вартість кожної доби перебування тут на 10% вища.

Виховательці дитсадка з Черкащини Надії Іванченко частину вартості, наприклад, проплатила профспілкова організація, вчительці з Рівненщини Наталії Кравець путівка обійшлася завдяки Профспілці в третину вартості. Обидві гості пансіонату призналися: «приїхали вперше – розвідати, які і що тут» ...

Позитивом вважають, що з початку і до кінця перебування в пансіонаті знаходяться під наглядом лікаря, він призначає і корегує прийом мінеральної води. «Прекрасне харчування», – додала гостя з Луганщини. Вона приїхала сюди з сином. Процедури – ванни, фізіотерапію лікар теж рекомендує після огляду пацієнтів. А вони мають вибір, де зручніше їх отримати. Довкола «Проліска» – відомчі і приватні санаторії. Часто гості обирають лікувальну базу сусіднього шахтарського санаторію. Попитом користується плавальний басейн «Спортовець» в освітянській установі поблизу пансіонату.

Наталя Кравець додає: вибір дискотек – широкий, цікавих знайомств, екскурсій у курортному містечку доволі. Однак, зауважує її колега з Черкас, хоч пансіонат невеликий, затишний, проведення тут цікавих конкурсів для педагогів, розваг у конференц-залі, навіть випуску стінгазети, бракує.

Тож культмасових, цікаві повідомлення з газет в інформкутку додали б комфорту. Особливо, цього бракує, коли дощить і треба залишитися у пансіонаті.

Люблять гості розважитися на гарних дерев’яних гойдалках (на фото), поніжитися на лежаках. Відзначають зручне транспортне сполучення – міська маршрутка №2 зупиняться біля «Проліска».

У пансіонаті є WI-Fi Інтернет-покриття, так що з персональним ноутбуком можна попрацювати. У кімнатах – телевізори, вода цілодобово.

Впорядковується і озеленюється територія, на що цьогоріч виділила пансіонату обласна організація освітянської профспілки, суттєво допомагає коштами Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України.

Цьогоріч в пансіонаті відпочивали профлідери з Польської вчительської профспілки. Вдоволені не лише курортними можливостями Трускавця, але й діловими зустрічами з колегами первинних профспілкових організацій Трускавця, Дрогобицького педуніверситету, екскурсіями та відвідинами унікального костелу Дрогобича, органним концертом у храмі Самбора. Про змістовність відпочинку подбала голова Львівської обласної організації галузевої Профспілки Марія Яцейко. Це, каже вона, теж добра промоція нашого пансіонату за межами України.

Щирі слова вдячності за оздоровлення в профспілковому закладі висловили профспілчани Харківщини, які тут побували навесні. Всі гості, з якими ми спілкувалися, були однієї думки: хотіли б приїхати в «Пролісок» знову і щоб лікувальна зміна була продовжена до 18 днів.

Львівська обласна організація Профспілки



У «Пролісок» хотіли б приїхати ще разУ «Пролісок» хотіли б приїхати ще раз

Схожі публікації


Догори