Профспілка освітян дбає про їх здоров’я

Мамограф на колесах, який приїжджає у Горохів із Луцька спершу «поселяється» під час березневих канікул біля приміщення відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. Він не є дивиною для освітян уже декілька весен поспіль, бо періодично з’являється у місті з 2013 року на запрошення Євгенії Карп’як – голови Горохівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України, яка тоді запропонувала президії райкому Профспілки таким чином подбати про здоров’я освітян. Одноголосна підтримка колег, без перебільшення, вберегла і береже від біди багатьох представниць прекрасної статі.

Укладено договір між Горохівською районною організацією Профспілки та онкодиспансером.  На президії розроблено і затверджено графік обстеження жінок по кожній первинній організації. Задля зручності учительок Шклінського округу переїзний мамограф один день працював біля ЗОШ І-ІІІ ст. с. Шклинь, для берестечківського округу два дні «жив» переїзний  мамографбіля ЗОШ І-ІІІ ст. м. Берестечко.

За вісім днів було безкоштовно обстежено 395 освітян. 28 жінок, у зв’язку з виявленими паталогіями, вже пройшли додаткові процедури, двоє – прооперувалися.

Профілактика мамографом – це лише один із багатьох пунктів програми «Здоров’я та відпочинок», що розроблена і затверджена президією профспілки освітян Горохівщини на 2016-2020 роки. ЇЇ  метою є створення умов для праці й відпочинку членів профспілки, залучення членів профспілки та їх сімей до спорту, зниження рівнів різних захворювань, підтримку учасників АТО, подовження активного довголіття вчителів-пенсіонерів. Також програма передбачає зменшення показників захворюваності молочної залози, дихальних шляхів, опорно-рухового апарату – на 10 %, а ось кількість дітей, які відпочиватимуть у позаміських дитячих таборах, планується збільшити до 40 %, число освітян, які оздоровлюватимуться на базі «Супутника» бажано теж збільшити до максимуму.

Минулоріч  у всі 59 первинних організацій було закуплено тонометри. Цього року первинки отримали найбільш необхідні медикаменти для лікування серцево-судинних, дихальних, шлунково-кишкових захворювань.

Також профспілкою освітян укладено договори із санаторіями України, це: «Лісова пісня» та санаторій матері й дитини «Пролісок», що на Волині, «Сонячне Закарпаття», «Хмільник», пансіонат «Пролісок» у Трускавцях. За рішенням президії  оплата путівок відбувається пропорційно 50 на 50 відсотків їх вартості, тривалістю 12 днів. У 2016 році – 30, а в 2017 році уже 17 освітян покращували своє здоров’я у цих санаторіях.

Влітку цього року профспілкова організація планує своїх членів профспілки оздоровити у термальних водах Закарпаття.


 

Горохівська районна організація Профспілки, 

Волинська область 

Схожі публікації


Догори