Відродження обласного турзльоту освітян Луганської області

Із 14 до 17 червня 2018 року на території міської спортивної культурно-оздоровчої бази «Лисичанець» відбувся обласний туристсько-спортивний зліт-змагання серед працівників освіти Луганської області, організований Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганською обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки України. Захід є традиційним та до початку бойових дій на Луганщині проводився щорічно.

На урочистому відкритті освітянського турзльоту були присутні: Ольга Лішик – заступник голови Луганської обласної державної адміністрації, Юрій Стецюк – начальник Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Сергій Шилін – голова м. Лисичанська, Сергій Севрюк – голова Луганської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

У зльоті взяли участь 10 команд із восьми районів та двох міст Луганської області, а саме: команда Біловодського, Білокуракинського, Кремінського, Новопсковського, Попаснянського, Сватівського, Станично-Луганського районів та команди з м. Лисичанська і м. Рубіжне.

Програма змагань включала в себе:

  • конкурс в’язання вузлів;

  • конкурс надання першої допомоги;

  • командні змагання на дистанції «Смуга перешкод»;

  • командні змагання (естафета) зі спортивного орієнтування «Спортивний лабіринт»;

  • конкурс художньої самодіяльності.

Кращими у конкурсі в’язання вузлів стали освітяни з Кремінського району,  друге місце посіла команда з м. Лисичанська, третє – команда Старобільського району.

Уперше на освітянському турзльоті було проведено конкурс із надання першої допомоги, де місця розподілили наступним чином: I місце - команда з м. Лисичанська, ІІ – Станично-Луганського району, ІІІ – Старобільського району.

Змагання на дистанції «Смуга перешкод» складалися із переправи на плавзасобі, подолання дистанції перешкод на велосипедах, «маятник», навісна переправа через яр, переправа по колоді, рух по жердинах та переправа по вірьовці з перилами. Перемогу на дистанції «Смуга перешкод» святкувала команда з Кремінського району, друге місце посіла команда Попаснянського району, третє – Сватівського району.

У змаганнях зі спортивного орієнтування «Спортивний лабіринт» перемогла команда Станично-Луганського району, на другому місці – Кремінського району, на третьому – Біловодського району.

Конкурс художньої самодіяльності було присвячено до 80-річчя Луганської обласної організації Профспілки працівників освіти і наук України. Перше місце у конкурсі посіла команда із Новопсковського району, друге – Сватівського району, третє – м. Рубіжне.

У загальному підсумку обласного туристсько-спортивного зльоту-змагання серед працівників освіти Луганської області І місце посіла команда Кремінського району, ІІ місце – команда Старобільського району, ІІІ місце – команда Попаснянського району.

Згідно з регламентом обласного туристсько-спортивного зльоту-змагання команди, які посіли призові місця нагородили кубками, медалями, грамотами та грошовими винагородами Луганської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Команди, які посіли призові місця у конкурсі художньої самодіяльності, нагородили цінними призами.

Луганська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України висловлює подяку Сергію Шиліну – голові  м. Лисичанска і Юрію Шибкову – директору міської спортивної культурно-оздоровчої бази «Лисичанець» за надане місце для проведення змагань, Тетяні Сідєльніковій – директору та працівникам Луганського обласного центру  дитячо-юнацького туризму і краєзнавства за вагомий внесок у підготовку та проведення змагань та Івану Скуріді – директору ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ» за допомогу у технічному забезпеченні змагань.


Луганська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори