Серпнева конференція педпрацівників Черкащини

Традиційно кожен новий навчальний рік для освітян Черкаської області розпочинається серпневою конференцією педагогічних працівників, на якій підбивають підсумки роботи попереднього навчального року, визначають пріоритетні напрями діяльності і завдання на новий навчальний рік.

У Черкаському обласному будинку вчителя відбулася секція голів міських, районних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій вищих і професійно-технічних навчальних закладів, тема якої: «Про роботу виборних органів організаційних ланок Профспілки щодо забезпечення соціально-економічних гарантій працівникам закладів освіти та створення належних і безпечних умов праці».

Зі вступним словом до учасників секційного засідання звернулася Ольга Дем’янівна Жалдак – голова Черкаського обкому Профспілки працівників освіти і науки України.

З інформацією «Про роботу виборних профспілкових органів обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України для забезпечення соціально-економічних гарантій працівникам закладів загальної середньої освіти відповідно до законодавства про освіту» виступила Г.А. Шевчик, заввідділом соціально-економічного захисту та організаційної роботи обкому Профспілки, яка наголосила на проблемах освітянської галузі Черкащини і завданнях що стоять перед обласним, міськими, районними та первинними профспілковими організаціями на сучасному етапі.

Про участь міських, районних комітетів і рад Профспілки у формуванні та дотриманні виконання бюджету освітянської галузі доповідали Г.П. Федорченко – голова Черкаської міської організації Профспілки та І.С. Мелашенко – голова Лисянської районної організації Профспілки.

Про стан громадського контролю за проведенням атестації робочих місць за умовами праці для створення належних і безпечних умов праці доповідав І.Ф. Берестовий – заввідділом  з правового захисту та охорони праці обкому Профспілки.

У роботі секції також взяли участь П.В. Шевченко– голова Федерації профспілок Черкаської області, Я.Д. Лунга-Федорович – директор Центру соціальних послуг, Д.П. Дорін – координатор проекту від Федерації профспілок України, В.М. Зелений– заступник генерального директора страхової компанії «Нафтагазстрах», які провели презентацію і розповіли присутнім про можливості, які відкриває Соціальний профспілковий квиток та додаткові економічні бонуси і переваги для членів профспілок, які можна отримати, скориставшись ним.

У кінці роботи секції за дорученням президії Федерації профспілок України П.В. Шевченко вручив Почесну грамоту ФПУ з нагоди 100-річчя від дня створення технічної інспекції праці І.Ф. Берестовому – заввідділом з правового захисту та охорони праці обкому Профспілки.

У продовження роботи обласної серпневої конференції працівників освіти у великій сесійній залі обласного Будинку рад відбулося пленарне засідання, у якому взяли участь перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль, заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, представники педагогічних колективів Черкащини, керівники органів місцевого самоврядування, засоби масової інформації, громадськість. Біля обласного Будинку рад проходила виставка творчих робіт вихованців позашкільних навчальних закладів області.

У своїй доповіді В.В. Данилевський – начальник управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, розповів про здобутки освітньої галузі у 2017-2018 навчальному році та визначив пріоритети і завдання на новий навчальний рік.

Під час роботи пленарного засідання виступаючі: вчитель початкових класів Черкаської гімназії № 9 ім. О.М. Луценка Анеля Тарноруцька; голова Золотоніської районної державної адміністрації Олександр Лісовий, виконуюча обов’язки директора комунального вищого навчального закладу «Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка» Черкаської обласної ради Людмила Семененко, директор інноваційної Жашківської спеціалізованої школи № 1 з поглибленим вивченням окремих предметів Жашківської міської ради Олександр Ярош, заввідділом з правового захисту та охорони праці обкому Профспілки Іван Берестовий ділилися досвідом апробації навчальних програм для перших класів у рамках Концепції Нової української школи, щодо сучасних підходів до навчання та створення новітнього освітнього простору, який має забезпечити належні умови комфортного безпечного, цікавого процесу здобуття знань. Далі розмова йшла про співпрацю влади, освіти, батьків, громадських організацій з метою створення належних умов навчання для дітей, про впровадження нової системи підготовки майбутніх вчителів, які навчатимуть за стандартами Нової української школи.

У рамках урочистої частини кращі представники педагогічних колективів області були відзначені нагородами Міністерства освіти і науки України, облдержадміністрації, обласної ради, управління освіти і науки облдержадміністрації.

Черкаська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори