Курс на профспілкову євроінтеграцію

Правління Сілезького округу Спілки Вчителів Польських та Рада Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, підтримуючи подальший розвиток міжнародної співпраці, започаткованої ще з жовтня 2004 року; визнаючи необхідність об’єднання зусиль заради поглиблення інтеграційних процесів українських колег в європейське профспілкове середовище на шляху підготовки до вступу України в ЄС; враховуючи взаємну зацікавленість у зміцненні та розвитку міжнародних освітніх, культурних, інформаційних зв’язків, підписали Угоду про співпрацю.

Ця важлива подія відбулася у м. Катовіце (Польща) 18 вересня 2018 року. Спільні домовленості сторін своїми підписами скріпили керівники обох організацій Людмила Мокей та Ядвіга Александра Резлер, котрі, обмінюючись вітальними словами, висловили надію, угода сприятиме зміцненню міжнародної солідарності, єдності дій профспілок в інтересах соціального прогресу, захисту демократичних прав і свобод, а також уможливить реалізацію статутних завдань профспілкових організацій України та Польщі.

Зокрема співпраця між сторонами зосереджуватиметься на обміні інформацією про системи освіти, плани їх розвитку і напрямки реформування обох країн, досвідом роботи з питань організації профспілкової діяльності, мотивації профспілкового членства та соціального партнерства.

Передбачається впровадження в практику проведення спільних заходів з метою пропаганди діяльності та своїх досягнень, у т.ч. висвітлення проблемних питань; встановлення та налагодження зв’язків між закладами освіти; обмін групами освітян, допомога у їхній співпраці; організація як спільних, так й індивідуальних проектів щодо організації відпочинку, рекреації і здорового способу життя спілчан та їхніх сімей, розвитку молодіжних програм тощо.

Прес-центр Тернопільської обласної організації Профспілки 

 

Схожі публікації


Догори